Zelta zutis -

About  

Previous Entry 20. Jun 2022 @ 09:08 Next Entry
šodien dārzā pēc pāris lietainām dienām bija maz darāmā. tā nu klaiņoju starp lakstiem un visu ko skatīju un priecājos, ka zāle līdz krūtīm. visādi neredzēti astoņkājaini lopi bizenē un vispār smuki... un tad atcerējos! man tak dārzā neaug lielziedu vīgriezes. nu nav nevienas. parastā vīgrieze tūliņ sāks ziedēt. bet lielziedu vīgriezes nav. šitā tā lieta neies. nav kārtībiņas. noteikti vajag ieviesināt.

un nekādi nevaru izdomāt, kurā kaktā uzsliet bezmugurkaulnieku māju. tais jūsu rīgās dažādos parkos saslietas kukaiņu mājas, bet es sev gribu sliet tādu, kur apukšstāvi būtu megliežiem, simt- un tūkstoškājiem da ij mitrenēm piemēroti, bet kukaiņiem tikai augšstāvi. ideja par māju kā māja, bet tikai kurā kaktā sliet...

un par zemesriekstiem man tagadiņās nav skaidrs būs man ražas vai nebūs. šausmīgi ilgi nedīga. es jau jaumos norakstīju. domāju, ka gan jau kāds mūdzis būs jēmis un apēdis. āber nē. tagad ir uzdīdzis. bet va šams paspēs izaugt, noziedēt un arī noražot?...
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]neraate
Date: 20. Jūnijs 2022 - 21:14
(Link)
Kā tu audzē tos zemesriekstus?
[User Picture Icon]
From:[info]ravejsledzejs
Date: 5. Jūlijs 2022 - 12:13
(Link)
izņemu no putnbarības sēkliņas un iesēju. tālāk jams aug pats. zied ar dzelteniem ziediņiem kā pļavas dedestiņai, kad nozied var smuki vērot, kā noliecas un ieaug zemē iekšā, kur nogatavojas sēklas. aug kā viengadīgs augs.

vēl var ņemt arī sēklas no ēšanai paredzētajiem, bet tad jāskatās, lai tie ir nesālīti, necepti un ar visu pāksti. nu tādi, kas nekā nav apstrādāti. bet tā kā man ir papagailītis, tad es no viņa barības mēdzu bišku sēklas izlasīt. tās nekā nav apstrādātas un dīgst. man jams tāpat uz lauka aug, bet labāk justos siltumnīcā, kur būtu apstākļi kā tomātiem, fizāļiem, gurķiem un paprikai.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba