radars
.:.::.

March 2010
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Windows 7 un mirrors

Brīvdienās Windows 7 mani piečakarēja divas reizes -
1) izrādās ka softiskais mirrors ko zem Windows 7 ar tā paša līdzekļiem var izveidot nav piemērots boot diska mirrorēšanai. T.i. mirrorējot boot partīciju tikai viena no tām (primārā) ir bootabla. Otra nav bootabla un nav par tādu piedabūjama. Iespējams tas ir kautkādu paranojisku drošības apsvērumu dēļ, taču tas nekur netiek pieminēts ne taisot mirroru, ne arī pēc tam mēģinot no viņa boototies.

Bet tā ir tikai pusbēda. Man sanāca tā, ka pēc mirrora izveides arī primārais disks vairs nebūtojās. Palaižot startup fix no uzstādīšanas DVD tas saka ka viss ir ok - visa veida pārbaudes iziet. Taču iebūtoties nevar - ekrāns paliek melns ar mirgojošu kursoru pašā ekrāna augšā. Nekādu paziņojumu par kļūdām, nekā. Izmēģināju gan ar diskpart uztaisīt aktīvu to partīciju, gan ar visādiem boot CD to dakterēt - nekā. Inetrnetā redzēju ka vēl paŗis cilvēkiem ir tāda problēma, taču neviena skaidra risinājuma.

2) Izdomāju ka lai rauj viņu jupis, pārinstalēšu windows uz tā otra diska, kurš bija kā neveiksmīgais mirrors. Laižu setupu, norādu otro disku, primāro nemaz neatvienoju. Noformatēju, laižu next, instalācija iziet, pie pirmā restarta atkal nekā. Ienāca prātā pamēģināt, vai gadienā vecais, primārais windows disks nav pēkšņi atnācis vaļā un sācis boototies. Izvēlos biosā to, - o, jā, brīnums ir noticis - bootojas. Bet pag, kāpēc pie bootošanās vajag 'Updating registry settings'? ĀAAAAA!!!! Izrādās ka windows ir uzinhalējies uz vecā primārā mirrora diska, pilnībā nonesot veco instalāciju. Tai skaitā arī visus dokumentu/bilžu folderus.

Pārliecinājos par savu veselo saprātu - mirrora sekundārais disks arī ir noformatēts tīrs, tieši kā setupā es to norādīju lai viņš dara. Tikai uzinhalējies tas ir uz nepareizā.

Labi, ka visam svarīgajam bija backupi. Nopietni apsveru pāriet uz Ubuntu pilnībā.

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: