March 2020

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Powered by Sviesta Ciba

February 5th, 2008

sapnis


Sapnis notiek itkā mūsdienās, bet kara tehnika tāda nedaudz novecojusi! Norisinās Zviedru- Krievu karš, kurā nezkāda jēga piedalās arī Sicīlieši (nesaprotu kurā pusē karo Sicīlieši), kas ved savus tankus, pakārtus aiz trosēm pie helihopteriem, pāri Latvijai. Momentos, kad troses, kurās tanki pakārti pārplīst tos savākt brauc milzīga izmēra ceļamkrāni! Ik pa laikam pāri galvām lido visādi reaktīvie.
Pie pēdējā saprāta paliekām cilveki izdomā, ka laukos ir drošāk palikt- tapēc visa darbība noris
inās mazā lauku pilsētiņā un ciematiņā. Sicīliešu karavīri okupējuši dažas mājas. Manēja protams ir visdrošākā vieta kur patverties. Tusējam mājā, gaidam, kad karš beigsies. Mamma saka, ka ar makaroniem mēs 90 gadus neizvilksim, jo paziņots, ka karš ies tik ilgi! Ik pa laikam paradās Rasa, kur noģībst. Itkā ģībst, bet ir pie samaņas un saka ka nejūt kajas. Viņa nav ievainota, vienkārši ņem un ģībst. Parādās arī vecpaps, kurs krīt gar zemi un saka, ka viņam sāp galva un dubultojas. Kad viņš nokrīt es saucu palīgus. Linda visu laiku dusmīga, ka es traucēju viņai skatīties futbolu, bet abas ar Rasu tomēr atvelkās man palīgā!
Nākamais kadrs: uz ēzeļa pa skolas sportlaukumu aizjāj Māra ar kaut kādu čali. Viņa ir izdomājusi, ka nav droši te palikt. Annija skrien Mārai no pakaļas, bet nespēj panākt!Annija ieiet manā māja un iet gulēt.
Atkal tanki. Baigi skaļi šauj! Es ar mammu domāju, ko pusdienās vārīt- makaronus vai makaronus!
Sašauj manā pagalmā stāvošo aitu. man paliek bail. Dumbris mani mierina. Pēkšņi nenormāli daudz lidmašīnu. Tagad tie itka vairs nav Sicīlieši, kuri dodas pie Zviedriem, bet jau krievi, kas sāk uzbrukumu.
Man apnīk un es ieeju māja un kopā ar Lindu turpinam skatīties futbolu.

njā...un tad nozvanija modinātājs!

Tētis saka, ka kas līdzīgs Salvadora Dalī gleznām.

mani dzejolīši

Tie pelējušie burkāni kurus tu man met,
pret stikla mūri lai atsitās.
Kā plastmasas maisiņš trūdot-lēni un pamatīgi
es uzceļu savu sienu.
Komposts krājās.
Seko bietes un kāļi- nedaudz sāļi
asaras manas rit.
Es nojaucu sienu.
Nokasu pelējumu un skrienu.
Pie tevis..lai atdotu nedaudz no sevis!


 mazā,naivā pasaulīte!