Aug. 2nd, 2008 @ 02:21 pm Kā Puce vāra prosas biezputru
About this Entry
Tags:

1)Ielej katliņā ūdeni (daudzums tāds, lai virs prosas putraimiem būtu vēl vismaz pāris cm), uzvāra, ieber putraimus, pavāra dažas minūtes. 2) Nolej lielāko daļu ūdens ar dzeltenīgajām putām, uzlej aukstu ūdeni (atkal tā, lai pārklāj putraimus un vēl drusku. Atkal uzvāra un pavāra minūtes 3.
3) izveic vēlreiz 2)punktā minētās darbības.
4) izveic vēlreiz 2) minētās darbības, vienīgi šoreiz noleju praktiski visu ūdeni, jo šī jau ir tā prosas putraimu stadija, kuru es taisos ēst.

Sāli un citas garšvielas lieto pēc gaumes, tak droši vien nav īsti jēgas tās pievienot ātrāk kā posmā 4). Es savu jūras sāli parasti uzberu jau šķīvī.

Lieku prosas biezputru šķīvī, pielieku karotīti kausēto sviestu. Parasti šķīvī vēl maliņā stāv daži gabaliņi atdzesēta nesālīta laša.

/šis bija pēc publikas pieprasījuma.
From:[info]lepele
Date: August 2nd, 2008 - 04:21 pm
(Permanent Link)
interesanti! es parasti tik tos putraimus pamatīgi noskaloju zem karsta ūdens un tad atstāju vārīties, kamēr gatavs, man garšo tāpat. bet man tagad garšo itin viss, uz mana bada fona
[User Picture Icon]
From:[info]beta
Date: August 2nd, 2008 - 07:59 pm
(Permanent Link)
paldies no publikas miiljsh;)