PiRX A tut i ja... - Mūsdienu jaunatne

[info]pirx wrote
on February 21st, 2015 at 11:58 pm
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Mūsdienu jaunatne

Lasi par to, ka jaunieši domā - programmēšana ir grūta specialitāte. Un pats, nebūdams jaunietis, domā, kādu sūdu tomēr sastūmuši jaunieši. Programmēšana nav viegla, tur jāpiekrīt, bet nu ne jau dēļ minētajiem iemesliem. Programmēšana ir grūta dēļ dumjiem cilvēkiem, kas nezin, ko paši grib.

Un apgalvojams par programmēšanas valodām, kas paliek arvien grūtākas un visas jāzin vispār nobeidz. Ceru, ka Toms programmēšanai tuvumā neparādīsies.

(Leave a comment)
From:[info]watt
Date:February 22nd, 2015 - 09:44 am
(Link)
tev biški peld definīcija, ko ar "programmēšana" saproti tu, un ko saprot citi.
kārtējais "guns don't kill people, people kill people... with guns"
(Reply) (Thread)
From:[info]pirx
Date:February 22nd, 2015 - 11:26 am
(Link)
whut? Ko Tu ar šo gribēji pateikt?

Mana definīcija ir vienkārša - programmēšana ir pārvērst to, ko kāds grib (specifikācija) kodā, kas to paveic (softs). Matemātikas zināšanas? Loģika ir vajadzīga, bet nu neesmu pārliecināts, ka baigi vajadzīga matemātika. Reizes, kad man ir vajadzējis saprast kko sarežģītāku par pamatskolas matemātiku ir uz roku pirkstiem saskaitāmas un saistītas ar aprēķinu optimizāciju. Kopu teoriju vidusskolā IMO nemācīja, lai gan tā varētu noderēt.

Valodas grūtas? Varbūt. Jāzina visas valodas? Vēl lielāku sūdu nevar sastumt. Pietiek ar divām - trim valodām (vienai būtu jābūt Javascript), CSS un HTML, lai varētu nesaspringt darba tirgū, jo vari darīt gan priekšu gan pakaļu softam.
(Reply) (Parent)

(Leave a comment)