Pierro

Jo slimaak...


December 27th, 2009

(no subject) @ 12:45 am

Esmu es atstājis jūs. Nudien, ak, kā esmu. Šeit es reti nu rakstu, jo intraverts velk. Mani neuztrauc muļķi, kuri apsmej manus rakstus, bet, kā redzējis esmu, es vairs nespēju sevi izteikt, lai jūs saprastu jūs, un jūsu dvēseles smagās.. Esmu zaudējis spēju atrast savām jūtām atrast vārdus, kas pierāda mani.

Pat "atsvešinājums" priekš jums liekas parasta lieta, kaut man tas pusi no pasaules apzīmē. Es nespēju jums uzrakstīt "melns", lai jūs saprastu, cik melns tas patiesi ir.

Jums šausmīga liekas slepkavība, un baidaties no tā kā no velna, kaut izlasot rakstu, par bērnu slepkavu, jūs asins izliešanu pielūdzat un alkstat.

Un varbūt pat rakstot pārlieku vēršos pie jums, varbūt pat stāstu par iedomu jums par daudz. Es vēlētos vairāk lai jūs zinātu, par šizoīdu, par personu slimu. Es vienkārši nezinu, vai rakstīt vairs vērts. Es rakstu sevi. Netīkama lieta. Man teikuši ir, ka pārlieku daudz īsu teikumu. Piedrāzt. Nospļauties. Apmīzt. Vēl vairāk.

Es tik nezinu, vai rakstīt vairs vērts. Vai nav šeit tikai spļaudekļu muļķi.

 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]kro
Date: December 27th, 2008 - 12:58 am
(Link)
Likās, ka cilvēki raksta priekš sevis, bet laikam esmu kļūdijies. Ja vien nekļūdos tagad.

[User Picture Icon]
From:[info]pierro
Date: December 27th, 2008 - 01:52 am
(Link)
Es rakstu priekš sevis. Bet esmu atklājis, ka varu arī klusēt priekš sevis. Tikai interesanti, vai kādam maina prātu tas, ko es klusēju.

Vai ir to vērts to nolikt uz delnas.
[User Picture Icon]
From:[info]kro
Date: December 27th, 2008 - 01:57 am
(Link)
Galvenais jau ir rakstīt, izlikt domu t.i. uzrakstīt, lai vēlāk nevajadzētu nekur citur prātā, vai ārpusē to cilāt gaisā. Principā tāda vismaz ir pamatdoma.
[User Picture Icon]
From:[info]pierro
Date: December 27th, 2008 - 02:25 am
(Link)
Man ir ļoti slikta atmiņa. Ko es neuzrakstu, to es pazaudēju. Man tas ir vienalga, jo zaudēts ir zaudēts un es to neatminu. Man tikai interesē, vai citi to ar uzskata par zaudētu.
[User Picture Icon]
From:[info]kro
Date: December 27th, 2008 - 02:29 am
(Link)
Runājot par Forget, skat zemāk. Tev jāsaprot, kāpēc tu raksti, ja tu raksti citiem, tad te jāuzdod cits jautājums, bet ja tu raksti sev un domā vai tam ir jēgā. Tad teikšu, ka ir.





Sometimes the alacrity with which we forget is demoralizing. A comic (whose name I cannot recall!) suggests that what the typical college student remembers from a year of course work in American history is, "North wore blue; South wore grey." That is an exaggeration, of course, but it is an exaggeration that reveals a basic truth. We do forget a great deal of what we learn. So why bother learning? In particular, why spend years in school learning if much of that learning is bound to slip away from us?

Perhaps the answer is to be found in the realization that

to learn is to change.

We are, in a very real sense, different people each time we learn something. The white, middle-class student who reads The Autobiography of Malcolm X may recall little about the book, or about Malcolm X, years later. But despite all the student has forgotten, she may behave differently toward African Americans. And if you one day forget most of what you know about learning, you may still view some behavior somewhat differently from the way you would have had you not taken the course.

Learning means a change in behavior due to experience;

it does not necessarily mean that we recall the experience that produces the change.

We are bound to forget, but even the experiences we have forgotten leave their mark on us.

-- my learning & conditioning (psych) textbook
[User Picture Icon]
From:[info]pierro
Date: December 27th, 2008 - 02:35 am
(Link)
Beidzot patīkami runāt ar kādu, kuram ir materiāls. Tikai, lūdzu, nākošreiz avotu norādi.

Es varu dot dažus faktus sakarā ar materiālo bāzi: Man ir bijuši vairāki smadzeņu satricinājumi un man ir atņemta dotība atcerēties notikumus. Es tos tikai izjūtu. Es izjūtu notikumus un manī saglabājas to notikumu negatīvā/pozitīvā/citādi ietekmējošā informācija. Mani interesē tik tas, vai man to turpināt dot, vai arī tā nav pierakstīšanas svarīga.
[User Picture Icon]
From:[info]kro
Date: December 27th, 2008 - 02:38 am
(Link)
Avots ir Jāņa Kauliņa Blogs - Svētdienas/Pirmdienas Sleja. http://kaulins2.blogspot.com/2008/09/learning-and-forgetting.html raksts diemžēl vairs nav pieejams, jo tika izzdēsts - nācās izvilkt no rss lasītāja.
[User Picture Icon]
From:[info]pierro
Date: December 27th, 2008 - 02:42 am
(Link)
Esmu sīkumains Platsmaidis - man vajag atbildi uz jautājumu, kuru esmu uzdevis pašā sākumā.
[User Picture Icon]
From:[info]kro
Date: December 27th, 2008 - 02:40 am
(Link)
Tieši dēļ tā zuduma, vajadzētu arī turpināt.
[User Picture Icon]
From:[info]kro
Date: December 27th, 2008 - 02:46 am
(Link)
Mm, ja jau tev ir šāda, dotībā, tiešām būtu interesanti palasīt, kas cilvēkam daras prātā. Pārskatiju tavus rakstus, man patīk kā tu skricelē, ievietoju tevi rss baroklī. Diezgan biežs viesis noteikti nebūšu, jo bomžoju pa Londonu, bet kad būšu atpakaļ Latvijā(13), noteikti iečekošu kā tev te sokas - ja nu tu vēl te būsi.
[User Picture Icon]
From:[info]pierro
Date: December 27th, 2008 - 02:51 am
(Link)
Man ir iespēja paskatīties, cik sen te es esmu. Tam ir vajadzīgi mehāniski datumi, jo pats prāts man to nespēj pateikt. Bet, tā kā es esmu noturējies diezgan ilgi, nemaz nezudīšu nekur.

Iespējams, ka esmu retāks lasītājs, kā tu esi lasītājs.
[User Picture Icon]
From:[info]zefiirs
Date: June 3rd, 2009 - 03:47 am
(Link)
es jau kādu pusotru stundu lasu, tavs žurnāls šonakt ir kā magnēts
man pēc pāris stundām ir vēstures eksāmens
realitātē tu, viticamāk, uz mani pat nepaskatītos, kur nu vēl runātu, un tas būtu abpusēji. un tā, iespējams, ir atslēga

Pierro

Jo slimaak...