PHz superblociņš - Komentiņa rakstīšana [bloks|kalendārs|spamparāde|autors]
PHz

[ autors | sc userinfo ]
[ kalendārs | MEGA!!! ]

Zibenstakas
[Paskat tik:| SpampamparādeKārtībai jābūt!OKomentiņiES ]

Pie brūnganā gulaša jeb Otrdienas mācība, 1. daļa 2006-10-05|17:08

phz
Man kā otrdienas lektoram šodien atspīdēja lieliska izdevība pamācīties no Meistara. Meistars savu runu manas mīļākās mācību iestādes ēdnīcā sāka gluži neuzkrītoši, kā piedaloties diskusijā, taču pēc neilga brīža atklājās, ka pārējo nejaušo diskusijas biedru viedokļi viņam paslīd garām kā reklāmas ielas malā, tikai retumis liekot viņa domu adatai pārlekt uz blakus celiņu.
Runā tika apskatītas dažas pavisam vienkāršas tēzes, taču tās lika ievibrēties manai filozofiskajai stīgai (un nē, tā nebija zobustarpā iesprūdusī liellopa cīpsla), vedinot pārdomāt, vai askēze un atsacīšanās no ikdienišķiem priekiem patiešām spēj sniegt dziļāku dzīves izpratni, un vai omulīgo, apmierināto un ērti iekārtojušos ļaužu pasaule, lai arī šķietami tik neaizsniedzama, tomēr savā būtībā nav dabiskāka un esmes esencei tuvāka. Protams, lai tas jums neliek noprast, ka es Meistaru piedēvētu šai kategorijai: viņa ceļi pagaidām ir man neizdibināmi, un šādas personības priekšā es noliecu galvu pār savu gulaša šķīvi.
Bet ko nu te daudz muldēt, tēmas bija šādas:

  1. ka ne melno tēju, ne Arbata(?) tēju nevajag dzert pēc pieciem vakarā, atsevišķos gadījumos pat pēc trijiem: citādi vienkārši nevarēs aizmigt. Nāksies grozīties gultā kā zivij uz iesma;
  2. ka nākošajā ieliņā aiz stūra varot dabūt banānus par 5 santīmiem gabalā (man ir aizdomas, ka tieši šos 5 santīmus Meistars pēc lekcijas nobeigšanas mēģināja salūkot pie kāda no pusdienotājiem);
  3. un, visbeidzot, ka banāni Meistaram ilgu laiku nav garšojuši tāpēc, ka bērnībā vecmāmiņa viņam esot uzdāvinājusi zaļu banānu. Zināms, kā gan no tāda cienasta atteiksies! Taču esot bijis pagalam negards. Tā nu Meistars vadījis savu mūžu, šo saldo dienvidu kartupeli neatzīdams, līdz neviļus pagaršojis gatavu banānu. Tālākā pieķeršanās minētajam auglim ir skaidra, ja atceramies otro tēmu.
Pēc šīs zinātniski diezgan iespaidīgās lekcijas (iespaidu pastiprināja gan Meistara divmetrīgais augums, gan stūrainās brilles, gan arī slēpotāja mice) es sadzēros kefīru un devos strādāt.
zibenstaka lasīt komentiņus

Atbildēt:
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..