Kellahens un ripeļi |
2013-09-08|19:57 |
Pirms kāda laika biju izdomājis, ka blociņā jāievieš kulinārā rubrika, proti, jāapstaigā dažādas ēstuves, pasūtot mūsu platuma grādiem it kā tik svešos, tomēr tik populāros grieķu salātus (un, tīras sagadīšanās pēc, pie viena arī vienu no maniem mīļākajiem ēdieniem). Īpaši tālu pētniecībā gan neesmu ticis, bet jāpieraksta pāris iespaidi, lai neaizmirstas:- Salātu bārā uz Barona ielas nebija garšīgi (balzāmetiķa vietā bija kaut kas cits, siers briesmīgi knapos daudzumos un vispār niecīga porcija (slikta cenas/veiktspējas attiecība));
- Lidiķis (vismaz Vērmanis) vienu laiku bija izdomājis latviešu ēdienu klāstu papildināt ar minētajiem salātiem, nu tas bija īsteni latviešu gaumē, ar tik «interesantu» sastāvu, ka ilgāk par apmēram nedēļu tas ēdienkartē nenoturējās;
- «Trīs vīros laivā» uz Avotu ielas gan viss bija kārtībā, visas sastāvdaļas labā kvalitātē un kvantitātē;
- Stokmena 4. stāva ēdnīcā - lieli un labi, tikai pašam jāuzlej mērcīte, un aizdomas, ka padārgi;
- Burgabārā uz Dzirnavu ielas līdzīgi (lieli un labi, cenu neatceros), iespējams, ka vienīgi nedaudz par daudz etiķīgi.
Protams, īstām recenzijām vajag cenu, svaru, foto un pēcsalātu atraugas ierakstu, tā kā, kad izlemšu ar to nodarboties profesionāli, iešu uz pieminētajām iestādēm vēlreiz. |
|