PEpijas veranda - amatierrecenzija
Janvāris 18., 2012
09:37

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
amatierrecenzija
Vakar biju Dailē uz "Vīrietis Smiļģis". Ar apakšnosaukumu "uguns un nakts ar starpbrīdi". Uguns nebija, viena vienīga nakts. Publika pārsvarā vecāka gadagājuma, tādi, kas Smiļģi piedzīvojuši. Iespējams, tieši viņi ir mērķauditorija, kam parādīt šo latviešu teātra ikonu caur sieviešu vēstulēm "no kreisās puses".
Pārējie - nu jau vairākas paaudzes, kurām ne tikai Smiļģa, bet arī viņa aktieru vārdi vairs neko neizsaka, ieraudzīs tikai vīrieti, kura nebija - jebkuru vīrieti, kuram patīk uzdzīvot jautrā kompānijā, kurš sit sievu, neprot/negrib saglabāt ģimeni, ir ar vāju raksturu, ir iespiests stūrī no sievietēm, kuras diezgan uzstājīgi pieprasa dot - viena naudu sevis un bērnu uzturēšanai, otra - mīlestību un uzmanību. Tāds spiediens, ka paliek neskaidrs, kāpēc tik depresīvs un nomākts vīrietis nav stāvus ielēcis Daugavā jau pirms otrā pasaules kara. Un atbildi tā arī nesaņēmu.

(6 raksta | ir doma)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:18. Janvāris 2012 - 10:06
(Link)
Bergmanam jau tas pats bija, tikai viņš savas aktrises tā nespīdzināja, kā Smiļģis, kas sodīja ikvienu, kas palikusi stāvoklī, nevis ziedojas 'mākslai'
[User Picture]
From:[info]pepija
Date:18. Janvāris 2012 - 10:14
(Link)
Šajā izrādē nav nojaušams, ka Smiļģis ir aktieris un režisors, teātra metrs, radoša personība u.tml. Persona uz skatuves varētu būt arī Krājbankas nodaļas vadītājs, ar nosacījumu, ka banka bakrotē ne ātrāk kā otrā cēliena sākumā.
[User Picture]
From:[info]pepija
Date:18. Janvāris 2012 - 10:16
(Link)
Cilvēks, kas nezin vārdu salikumu Eduards Smiļģis, šī izrāde tā arī neko būtisku nepateiks
[User Picture]
From:[info]pepija
Date:18. Janvāris 2012 - 10:17
(Link)
cilvēkam...
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:18. Janvāris 2012 - 10:24
(Link)
visdrīzākais, kā tā tiešām ir izrāde ar sentimentālu vērtību (Tāpat kā Leo.Pēdējā Bohēma, kur visi tie, kas personīgi Kokli pazinuši, dzīvo ļoti līdzi un dievina izrādi, bet tiem, kam personīgu emociju attiecībā uz galveno tēlu nav, izrade kā pīlei ūdens..), vai arī sūdīgs režisora darbs, ka problematizē ne to pusi (tieši nesen pieķēros Bovuāras un Sartra attiecību grāmati un noliku malā, vieni vienīgi pikanti un perversi gultas stāstiņi, kuriem nav pilnīgi nekādas saiknes ar tiem cilvēkiem, kas kko arī vēsturē ir atstājuši..)
[User Picture]
From:[info]pepija
Date:18. Janvāris 2012 - 10:42
(Link)
sliecos uz otro. pieļauju, ka tantiņas domājās ejam uz Lielo Smiļģi, bet ieguva dzeltenu popsu ar Madonnas "like a virgin" muzikālajās piedevās
Powered by Sviesta Ciba