Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

as i dream about movies they won't make of me when i'm dead - Post a comment


[info]penny_lane
Jun. 26th, 2008 05:54 pm sen nav bijushas pasakas. improvizaacija.

I

dievs todien bija noguris, vinjsh nejaushi pieskjiira taurinja dveeseli cuukai, bet cuukas dveeseli- taurinjam. taapeec vinsh suutiija engjeliiti pie vinjiem, lai shameejais visu saliek atpakalj pa plauktinjiem. bet taurinsh teica, ka vinsh labpraat paliktu cuuka. vinsh bija varen gracioza un romantiska cuuka, visas citas cuukas vinju apbriinoja un miileeja. cuuka savukaart juusmoja par saviem spaarninjiem un bija laimiiga, lidinoties apkaart. engjelis devaas maajup, atstaajis visu, kaa ir. un tikai reizeem cuuka-taurinsh skumji skatiijaas debesiis, bet taurinsh-cuuka iekjepinaaja kaajinjas dubljos, cenzdamies mazliet pavaartiities. citaadi vinji dziivoja ilgi un laimiigi.

II

pienenjpuuka laideleejaas veejaa. 'ir jauki shitaa lidot,' vinja domaaja. pienenjpuuka iekrita zemee un uzdiiga. 'ir jauki buut asnam un dzirdeet, kaa zeme elpo,' vinja domaaja. pienenjpuuka izauga par pieneni. 'ir jauki ziedeet un smarzjot,' vinja domaaja. meiteniite nopluuca pieneni un iepina vainagaa. 'ir jauki kaadam sagaadaat prieku,' domaaja pienenjpuuka. pienene noviita. 'ir jauki noviist, kad ir nodziivota tik jauka dziive,' vinja nodomaaja, un tad vinjas vairs nebija.

III

briinumsveciite mirgoja taa, ka lampinjai aizraavaas elpa. vinja gribeeja draudzeeties ar briinumsveciiti, bet shii pat nedzirdeeja, ka lampinja vinju uzrunaa, apreibusi no citu sajuusmas un sava skaistuma. lampinja saskuma. kad briinumsveciite nodzisa, vinja beidzot ieraudziija lampinju, un kaa jau visi, kas pashi reiz degushi, vinja iemiileejaas vinjas gaismaa. bet lampinja, veel joprojaam dzirkstelju apzjilbusi, nesaredzeeja briinumsveciiti. kaads to paceela un izmeta pa logu.

IV

vilciens traucaas par sliedeem.
- ak, cik juus esat garas! cik garas juus esat?
-mees esam bezgaliigas,- lepni atbildeeja sliedes. -mees tevi varam aizvest liidz pasaules malai-
-pastaastiet, kaa izskataas pasaules mala?-
-mees nezinaam. tas, ka mees tevi varam kaut kur aizvest, veel nenoziimee, ka mees pashas tur buutu bijushas.
-bet kaada tad jeega buut bezgaliigaam, ja juus neesat visur?- briiniijaas vilciens.
-mees esam viena otrai muuzjiigi blakus. ja mees tieksimies uz pasaules malu, mees beigsimies,- atteica sliedes un vairs neko nepaskaidroja.

Tags:

Read Comments

Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: