Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

as i dream about movies they won't make of me when i'm dead - Post a comment


[info]penny_lane
Jul. 25th, 2021 04:26 pm

trīs mazas filmas:

thunder road, 2018 - vispār gribēju skatīties tā paša režisora jaunāko filmu, bet secināju, ka šai ir spēcīgākas atsauksmes. mazliet haotisks, aizkustinoši pārspīlēts un tomēr brīžiem sāpīgi trāpīgs stāsts par "visa zaudēšanu" - dramēdija un mazliet "quirky", bet ne tik ļoti lai aizkaitinātu. tapusi, šķiet, no īsfilmas, kas saturējusi filmas pirmo ainu, un aizvien ir interesanti vērot, kā īsfilmas pārvērš pilnasinīgos stāstos, bet sākums ir dejošana bērēs pie brūsa springstīna, kas nemaz nedzied. silta filma, lai arī mātes/sievas tēls ir viens vienīgs jautājums, kas tieši bija šī varone, izņemot pirmklasīgu kuci, un kas gan 2018. gada filmās ar character study liek varoni, kuras vienīgā īpašība ir "pirmklasīga kuce"? bet jebkurā gadījumā, noskatoties šo filmu, uzreiz kļūst mazliet vieglāk par visām reizēm, kad tu zināji, ka vislabāk būtu aizvērties tūlīt pat, bet turpināji runāt septiņas šausminošas bezgalības.


kajillionaire, 2020 - ok, miranda džūlija savukārt ir queen of "quirky", un tas noteikti daudziem var besīt, es neesmu šo daudzu vidū, šī ir filma, kurai labprāt izlasītu scenāriju, jo daudzi dialogi ķēra vietās. "You can’t believe it because you were married to life. I wasn’t hooked on it. so it’s not such a big deal to me," piemēram, saka galvenā varone, kura vispār ir nosaukta bezpajumtnieka, kas vinnējis loteriju, vārdā, un no griestiem krīt rozā putas, bet vispār filma ir par to, kas notiek, ja vecāki tevi nemīl, un vispār neko jēdzīgu nemīl.


summer of 85', 2020 - well, ozons var atļauties to, ko daudzi vairs nevar - kārtīgi, sirsnīgi un bez īpašas ironijas stāstīt mīlasstāstu. es nepārzinu visas tās esiet sveicināti skumjas tipa vidusjūras filmas, bet, šķiet, ka ir jābūt referenču pilnai, vai varbūt tās pat nav references, tikai sajūtas, katrā ziņā liekas, ka te tas ir darīts maksimāli uzcītīgi - paņemts stāsts un izstāstīts. naivi un maigi. bet pēc tam nedaudz gribas noskatīties call me by your name, un paskatīties, kā ir tad, kad pusaizliegti mīlasstāsti tiek stāstīti ar pavisam citu - stipri vien intelektuālāku - smeldzi, bet līdzīgu tveici. man patika skatīties šo filmu, bet nezinu, ko esmu paņēmusi līdzi.

Tags:

Read Comments

Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: