Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

as i dream about movies they won't make of me when i'm dead - Post a comment


[info]penny_lane
Nov. 22nd, 2007 12:01 pm dream under arizona dream:

mēs bijām divas vecas kaķusievas ar puķēm pāvu spalvu formās un kleitām no mūzikas skaņām. vienai no mums bija pieaugusi meita, kas sen ar mums nekontaktējās. man, meitai, bija arī sen no mātes pašķīries tēvs. apprecējis mani, jaunāku par savu meitu, bet tādu līksmu un diskrētu. es, tēvs, biju labi dzīvojis, omulīgs, pārticis, apmierināts, tik vien kā nedaudz noguris.

tēli pārleca viens pēc otra, un es jutu kaut kādas citas izjūtas pret iepriekšējo.

kaķusievas bija trakas. māsas. abas jaunībā mīlējušas to pašu vīrieti. vienai no viņām viņš bija mūža mīlestība, bet par kaislīgu, par dullu, un pašķīrās. otra māsa zināja, ka viņš viņu mēģina pavest tik tāpēc, lai izraisītu greizsirdību. bet lepnums ieilga, un viņa nenoturējās neapprecot. laulība drīz pajuka. pirmā māsa nekad neatguvās, otra sajuka aiz vecuma. un kaut kad sēžot uz gultas, otrā nez kāpēc teica pirmajai: 'es lieku galvu ķīlā, ka viņš par tevi vēl domā!'

'liec,' teica pirmā, un otrā sabijās. bet viņai bija kaut kas jāapsola. 'ja man nav taisnība, es iziešu no šīs mājas, un nekad vairs neatgriezīšos.'

kad dīvainā vienošanās bija noslēgta, bija jāuzmeklē sen neredzētā meita, kas juta (ar manu degunu) viņu vecuma un naftalīna smaržu, bet arī kaut kādu otrās jaunības dullumu.

kaut kā tas viss izvērtās, ka bija jādodas visiem tēliem lidojumā ar gaisa balonu apkārt pasaulei, kas atrisināšot visas nesaprašanas. tēvam tas bija mūža sapnis. jaunajai sievai likās pilnīgs murgs. pirmajai māsai gribējās būt kopā ar tēvu kaut gaisa balonā, bet otrā domāja, ka visi nositīsies un tā būs labāk. meita ar tēvu palika neiekāpuši, un es teicu tēvam, lai braucam. viņš pastāstīja, ka mums divatā sākumā jāaizlido ar lidmašīnu uz deli, viņam tur aši bizness kārtojams. deli mēs satikšoties un tālāk lidošot kopā ar sievietēm.

mēs stāvējām uz ielas, viņas cēlās gaisā, un tēvs palūdza man, lai pavelku blakusmājas pastkastīti, tur bija slepens nodalījums ar atslēgu. tēvs lika ieiet gaitenī, kur nelabi oda, un ar atslēgu atslēgt trešās durvis pa kreisi.

mani pamodināja telefona zvans. aiz durvīm dzirdēju cilvēka balsi.

Read Comments

Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: