01 September 2013 @ 03:10 pm
 
"By the way, I hate that word = disabled. I think labeling someone with this very negative term places all sorts of images onto us and causes us problems how others see our lives.
If you look up the word in the dictionary, it is a horrible thing to say about a person = incapable...disqualified...unable to participate...etc.
I get very annoyed when people use this term, but I can't think of a better one to use instead."

(Maribel Steel)

Es arī agrāk dažkārt esmu domājusi, ka termini, kurus attiecina uz cilvēkiem, kam ir kādas veselības problēmas, ir visai nepatīkami.
 
 
( Post a new comment )
[info]mirdzums on September 1st, 2013 - 03:49 pm
Vēl jau saka handicapped
(Reply) (Link)
[info]augsne on September 1st, 2013 - 05:11 pm
"but I can't think of a better one to use instead" šī ir tā problēma - es, piemēram, apjūku ikreiz, kad man ir jāsaka jebkas par cilvēkiem ar veselības traucējumiem, tāpat kā par melnādainajiem, kad manā iztēlē no katra stūra glūn kāds megaētiskais un vicina ar pirkstu: "Kādi traucējumi, pats tu esi viens traucējums, mums nekas netraucē! Ā, tu šķiro cilvēkus pēc ādaskrāsas? Jā, nu, neko citu jau es negaidīju!" Un tā tālāk. Es esmu reāli izbesīta, ka ne vienā, ne otrā jautājumā nav tā "visiem derīgā" termina, bet par abām grupām domāju, ka ir indivīdi, kuri nespēj pieņemt savu piederību kādai grupai, tāpēc vienkārši negrib, lai tai grupai vispār būtu kāds nosaukums. "Nav nosaukuma - nav grupas - es nevaru piederēt tam, kas neeksistē."
(Reply) (Link)