17 March 2013 @ 03:42 pm
 
Jūs visi droši vien zināt, ka esmu iesūdzējis tiesā "Pall Mall" cigarešu ražotājus, jo viņu cigaretes nav mani nogalinājušas, un man jau ir astoņdesmit četri gadi. Klausieties: pēc Otrā pasaules kara - pēdējā, kurā mēs uzvarējām, - es Čikāgas Universitātē studēju antropoloģiju. Un antropologi, kas pēta tūkstošiem gadu vecus cilvēku galvaskausus, apgalvoja, ka mums pienākas dzīvot tikai kādus trīsdesmit piecus gadus, jo tieši tik ilgi mūsu zobi spēj izvilkt bez mūsdienu zobārstniecības palīdzības.
Kas tie bija par zelta laikiem: trīsdesmit pieci gadi, un palieciet sveiki. Lūk, ko nozīmē saprātīga radīšana! Tagad visi demogrāfiskā sprādziena upuri, kas var atļauties zobārsta pakalpojumus un veselības apdrošināšanu, nabaga murmuļi, dzīvos simt gadu!

(Kurts Vonnegūts runa Indianapolisā, Klavsa zālē, 2007.gada 27. aprīlī)
Tags:
 
 
( Post a new comment )
[info]mirdzums on March 17th, 2013 - 06:23 pm
Hmm, paskatoties uz brālēnu, kurš nedaudz vairāk kā trīsdesmit gadus ir ignorējis mūsdienu zobārstniecību, tiešām šķiet, ka līdz 35 tās skumjās atmiņas par kaulu un emalju nemaz neizturēs.

Lai arī kā daudzi apkakātu Vonnegūtu, man viņš traki patīk!
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on March 17th, 2013 - 06:57 pm
Kāds viņu apkakā?

Simts gadus nebiju no viņa neko lasījusi, biju aizmirsusi, cik forši viņš raksta katrā ziņā Vonnegūts ir kaut kas ļoti atšķirīgs no tā, ko es lasu lielākoties, varbūt tāpēc esmu vēl lielākā sajūsmā. Tikko gan izlasīju stāstu par Drēzdenes bombardēšanu, kas bija visai nomācošs. Ja visa grāmata būs kara tematikā, tad diez vai spēšu to līdz beigām izlasīt.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]mirdzums on March 17th, 2013 - 07:38 pm
Nu, diezgan daudzi apkakā, patiesībā. Man ir daudzkārt gadījies būt kompānijā, kur pieminot Vonnegūtu, var pretī dabūt nicīgus skatienus no augšas. Vonnegūtu lasot tikai tīņi vai kaut kas tāds.

Nu, jā, visi viņa darbiņi ir par nomācošām tēmām, bet pēcgarša to izlīdzina (nezinu gan, vai ir labi, ka izlīdzina. varbūt ir)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on March 17th, 2013 - 07:57 pm
Nez, laikam nekad ne ar vienu neesmu par Vonnegūtu runājusi.

Parasti rakstības maniere drūmumu izlīdzina, bet te pagaidām tā nav, kaut ko izlīdzina vienīgi tā viņa runa, kas grāmatas sākumā, un vēl ievads, ko rakstījis dēls, betnujā šī grāmata iznākusi jau pēc viņa nāves, tā kā sazin. Bet vēl par ātru spriest.
(Reply) (Parent) (Link)