te

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
12:48 am: Indago first impressions
Tā kā beidzot esmu izmēģinājis teju visas šīgada Indago konkursa spēles, varu ķerties pie to kritizēšanas.

Squares 3D. Ekšens (ok, sort of), kura AI ir tik idiotisks, ka es spēles laikā lasīju žurnālu un vienalga izgāju visu spēli arī krutākajā līmenī? YOU BET!

Auto Industry. Taikūni, kuros geimplejs par 95% sastāv no "next turn" spaidīšanas nav gluži mans iemīļotākais žanrs. Vēl jo vairāk, ja konkurenti darbojas pilnīgā randomā, bet ekonomiskās likumsakarības ir pamatskolas līmenī.

The Heritage. Sux. Man iet ar 6 fps, kaut arī grafika ir tikai nedaudz labāka par Mario 64. Bet izskatās, ka ir kaut kas neiedomājami EPISKS un 3D!!11, jau atkal aizmirstot par geimpleju.

NexteR. Ok, man patīk truši, tas jāatzīst. Taču man nepatīk platformeri, kuros pužļi jārisina paļaujoties uz veiksmi, nevis loģisko domāšanu vai refleksiem. Jo šeit nepareiza ejas izvēle = INSTANT DEATH!

Auto Challange. Otra sliktākā mūzika datorspēļu vēsturē (pirmā vieta, protams, PES sērijai): 2 sekunžu ilgs kalbasņika sempls, kas uzliks pastāvīgi loopoties. Mašīna principā ignorē manus mēģinājumus to vadīt un brauc kalnā, kaut arī esmu atlaidis visas pogas. Pie tam es tā arī neatklāju, kur ir trase un kur man jābrauc.

Fatals. 140 megi? WTF? Iztikšu ar spēles saukļa iekopēšanu: "Mortaliskas rīcības - fatals labirints. Tas ir tāds spēles sauklis, bet labi izklausās." MORTALISKAS RĪCĪBAS - FATALS LABIRINTS!!

Memory game. Acīmredzami analfabētiskajam autoram ("ja buus maz laicinsh eskautko uzlaboshu.") izdevies sačakarēt pat piedrāztu pāru meklēšanas spēli. Noslēpuma atslēga: spēles lauks sastāv no aptuveni 2000 principā identiskām kartītēm.

Umbinas. Neesmu vēl izmēģinājis, jo mani atbaida idiotiskais nosaukums un acīmredzamā GameMaker smaka. Bet sux.

7th Heaven. Vietējais japanofils un furrijs pārī ar... well, kaut kādiem džekiem, kārtējo reizi uztaisījis spēli ar KRUTU GRAFONu, bet bez geimpleja (ja par to neuzskata Z-C-Z-C-Z-C spaidīšanu nonstopā).

UNDA 1774. Sorry, man ir interesantākas lietas, ko darīt, kā spēlēt kaut ko pilnīgā tumsā.

Joziks. Imo, visu lieliski raksturo fakts, ka tur ir "kluča spiešanas" minispēle - komplektā ar diezgan naturālām skaņām un grafisko attēlojumu. Jā, tas ir spēlē pārpārēm atrodamā humora augstākais lidojums. Geimplejs? Sorry, nepietika laika.

Scythe. Iz komentāriem: "Es ļoti nevēlos būt kritisks, bet šī NAV spēle." " Nu jā...tur enbija ko redzēt...bet vēlu veiksmi nākamgad." "mmjaa Pateikšu godīgi - sūds." Yeah.

Karātavas. Karātavas? Kamon, kaut arī neesmu programmējis divus-trīs gadus, šaubos vai tāda megaprojekta izveide man prasītu vairāk par pāris stundām.

Un neuztraucies, GM, es tev sūtīšu plašākus iespaidus.

Comments

From:(Anonymous)
Date:November 8th, 2006 - 10:21 pm

Kamazs

(Link)
3D Squares ir gan grafika, gan geimplejs, gan mūzika. Visu cieņu, imo, labākais projekts šogad. Es tiešām ar interesi spēlēju un man galīgi nenācās viegli.
[User Picture]
From:[info]peacemaker
Date:November 8th, 2006 - 10:45 pm

Re: Kamazs

(Link)
Pagaidām jūtos tāpat - vienīgi Auto Industry var ar to sacensties manās acīs (jo esmu taikūnu frīks). Tiesa, es vēl neesmu spēlējis 3D Squares jaunāko versiju, bet vecajā tie kartupeļi, kas bija pa labi un pa kreisi no tevis, uzreiz sita bumbu ārpus laukuma un, ja vien tu neskrēji viņus glābt, bezcerīgi zaudēja.
From:(Anonymous)
Date:November 15th, 2006 - 08:50 pm

tres^

(Link)
kvote
Tiesa, es vēl neesmu spēlējis 3D Squares jaunāko versiju, bet vecajā tie kartupeļi, kas bija pa labi un pa kreisi no tevis, uzreiz sita bumbu ārpus laukuma un, ja vien tu neskrēji viņus glābt, bezcerīgi zaudēja.
/kvote

Jaunajā versijā šis nesmukums ir labots, protams, nav tie gurķi palikuši baigi viltīgie, taču tādas muļķības vairs nestrādā.

Iesaku jauno versiju arī dēļ smukākas grafikas, taču, pats galvenais - ir tīkla spēle, kura kopā ar pāris buddies izvēršas par diezgan baudāmu ekšenu. :) Uzsvars jau ar bija likts uz Muļķipleijeru, tāpēc pārāk lielas pūles pie AI netika pieliktas.

Varbūt gan nesteigties un pagaidīt dienu-divas, lejupielādei būs pieejama vēl jaunāka versija ar vairākiem bugfixiem un jauniem fīčēriem.

Paldies arī Kamazam par labajiem vārdiem. ;)

Cheers,

Kristaps a.k.a. tres^
[User Picture]
From:[info]peacemaker
Date:November 16th, 2006 - 12:02 am

Re: tres^

(Link)
Well, es jau esmu izmēģinājis 1.1 versiju un varu apsveikt Squares 3D kā komandu, kas no manis nopelnījusi visvairāk punktu :).
From:(Anonymous)
Date:November 22nd, 2006 - 03:33 pm

krinklis

(Link)
Tev reali niks sakriit ar to,ko tu raksti. Pec tava teksta pasaule noteikti vairojas Peace. Un padomaa veelreiz par to, kur un kas taisa speeles. Shis nav kaarteejais Electronic Arts un Blizzard metiens.Shie ir muusu pashu maajas entuziasti. Komandaas nav 40 cilveeku, bet labi ja 4. Padomaa, pirms tik kritiski izsaki savu viedokli. Nenovelu tev pasham tikt kaadaa speeles projektaa, tu pats izjustu, kaa tas ir, kad tevi nodirsh.
[User Picture]
From:[info]peacemaker
Date:November 24th, 2006 - 10:40 pm
(Link)
Un man shkjita, ka 'Neesmu speeleejis. Bet sux.' dalja pilnaa meeraa raksturo 'minirecenziju' garu... Anyway, veel dazhi hinti: man pasham ir bijis tas gods paraadiities kaadas Indago speeles krediitos, situaaciju Latvijas geimdevaa paarzinu visai labi un ne vienreiz vien shajaa blogaa esmu apdirsis pats sevi. Tiesa, tas nemaina faktu, ka 1/2 speelju man buutu kauns prezenteet Indago.
Powered by Sviesta Ciba