te

[info]peacemaker @ 11:57 pm: sagribējās beidzot dažus vārdus pateikt arī nopietni...
Ja runājam par referendumu: manuprāt, vajag saīsināt Saeimas termiņu, nevis piešķirt 10% tautas tiesības ierosināt Saeimas atlaišanu. Pašlaik Latvijas pilsoņu vairākums, imo, politiski vēl nav pietiekami nobriedis, lai varētu valstiski domāt 4+ gadus uz priekšu, tāpēc šāds termiņš ļauj pie varas nokļūt un palikt savtīgiem populistiem.

Ja referendums izies cauri, vismaz tuvākajos gados panāksim tikai pastāvīgu nervozēšanu un raustīšanos, jo partijas baidīsies spert kādu nepopulāru soli. Paies vismaz daži gadi, līdz tauta iemācīsies pareizi izmantot jaunās tiesības. Pagaidām pārāk viegli uzkurināt tautu pret varu vai pārliecināt to par kādam vēlamo viedokli. Un tas attiecas ne tikai uz "pensionāriem un krievvalodīgajiem", bet arī mani un, kā izskatās, 90% vienaudžu. Tas kopā ir ievērojams spēks. Taču pastāvīgas bailes nepalīdzēs valstij izrāpties no bedres.

Manā variantā partijām par popularitāti, protams, nāksies domāt īsākā termiņā, taču esmu pārliecināts, ka pagaidām, kad valsts nav nostabilizējusies kā Francija vai Vācija, tas Latvijai kaitēs mazāk kā abas alternatīvas (atstāt visu pa vecam vs. referenduma piedāvājums).

Bet tikmēr status quo ir labāks par ierosinātajām izmaiņām. Tāpēc uz referendumu neiešu.

P.S. Lasot, domās, protams, visur vajadzēja pievienot "manuprāt" un nomainīt "tautu" uz "tautas vairākumu".

Reply

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:
Powered by Sviesta Ciba