te

Archive

September 25th, 2011

09:26 pm: nezinu, apaukstēšanās vai sagurums, bet "tinker, tailor, soldier, spy" filmas sižets man bija absolūti neizsekojams, tapēc divas stundas noskatījos patiešām smukos kadros. ar citiem žanrstāstiem man ir līdzīgi: tā, Folknera "As I Lay Dying" bez problēmām lasīju un visu aptvēru arī raustīgā sabiedriskajā transportā, bet Prečeta "Night Watch" apstājos pusceļā, jo vairs nesapratu, kas ir tie visi tēli, un ko viņi tai elles ratā dara.

09:52 pm: also, domāju, vai nepārtraukt Grīna "Nameja gredzena" lasīšanu, tiesa, cita iemesla dēļ. precīzāk, šo teikumu dēļ:

"Vārdi, kas nāca no vecā vīra lūpām, skanēja kā sirmas senatnes šalka, gausi un svinīgi, tikko saprotami, pilni savādu, smeldzošu sēru un mācoša smaguma. Dunošā svinīgo vārdu straume šalca jaunekļa ausīs kā smagi bruņotu veclaiku karapulku gājiens pa rasotu klaju rīta agrumā. (..)Tālu, sen aizgājušu audžu svētīšanas vārdi lija jaunekļa dvēselē sēri un glāstoši, mudināja kā kara taure un aijāja kā mīļas rokas, kā sen pārdzīvotas, vēl tikai zemapziņā nojaušamas laimes atcere."

Powered by Sviesta Ciba