prātiņ, nāc mājās!

« previous entry | next entry »
Jun. 11th, 2009 | 07:25 pm

O.K. Mēs varam celt nodokļus, bet atliek vien pabrīnīties, kurš viņus maksās? Turklāt neviens nav komentējis, kā šīsdienas laikā presei atmestie valdības vēmekļi ietekmēs uzņēmējdarbību, investīciju vidi un tautsaimniecības attīstību? Kādu biznesu te vispār var attīstīt? Kurš investors te nāks iekšā? Kurš vietējais uzņēmējs vēl nav apsvēris domu pārreģistrēties Igaunijā vai Lietuvā? Kurš privātā sektora darbinieks nav apsvēris domu reģistrēties kā individuālais komersants un sniegt pakalpojumus, nevis sagabāt darba attiecību formu? Kā Finanšu ministrija pie pieaugošā bezdarba plāno izpildīt savas fakinās prognozes? Un kurš apgūs tos ES fondus?
Visam tomēr ir kaut kāds saprāta mērs :(

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {30}

(no subject)

from: [info]king
date: Jun. 11th, 2009 - 10:50 pm
Link

Vienmēr būs diskusija par to, vai cilvēkam ir vienkārši jāeksistē un jābūt mierā ar minimumu, vai arī tomēr jācenšas uzlabot vide ap sevi un jādod ieguldījums arī vispārējās labklājības izaugsmē. Un te nav runa par pārmērībām, bet saprātīgi komfortablu vidi.
Es sliecos nepiekrist vidējā aritmētiskā latvieša domāšanai un tendencei priecāties par to, ka arī citiem iet slikti. Tā vietā, lai mazāk gribētu, centīsimies darboties, lai nopelnītu virs iztikas minimuma, neaizmirstot padalīties ar citiem (t.sk. ar valsti nodokļu veidā). Bet uzskatīt, ka ar nodokļiem vai citādi jāgremdē ikviens, kas dzīvo labāk par pašu, man šķiet pārāk tuvredzīgi.

Reply | Parent