Kas notiek Latvijā!

« previous entry | next entry »
Oct. 17th, 2007 | 11:04 pm

Paldies Domburam par šīvakara šovu. Paldies B. Sipeniecei, kas ļoti precīzi un drosmīgi, kaut arī emocionāli, pateica to, kā jūtas tauta - mēs patiešām neesam aitu bars. Ja Pabriks saviem vēlētājiem tik vien kā ir spējīgs pateikt, ka es balsoju 'par' tāpēc, ka līdz galam nesapratu, what the fucking is going on, bet Cūka saka, ka viņš nevar sastrādāties ar KNAB vadītāju, tad tā ir 1) politiska pakļaušana un lēmuma iespaidošana un 2) nopietns drauds tiesiskuma un demokrātijas statusam šajā valstī. Kalvītim nav neviena objektīva iemesla, kāpēc atstādināt Loskutovu, jo 1) Loskutovs kā iestādes vadītājs nav ticis iepazīstināts ar Valsts kontroles veiktās revīzijas gala ziņojumu, līdz ar to viņam nav dota iespēja kā iestādes vadītājam, kas ir atbildīgs par grāmatvedību KNAB, novērst konstatētos trūkumus; 2) J. Strīķe pietiekoši konkrēti un atklāti minēja pastāvošās pretrunas normatīvajos aktos, kuros operatīvo līdzekļu izlietojuma iegrāmatošana nav viennozīmīgi traktējama; 3) pārsimts tūkstošu līdzekļu neizsekojamība nav pietiekoši objektīvs pamats iestādes vadītāja atlaišanai gan divu iepriekš minēto iemeslu dēļ, gan tādēļ, ka nav atzinuma par šo līdzekļu nesaimniecisku izlietojumu - neviena revīzija nedod slēdzienu par līdzekļu likumīgu vai nelikumīgu izlietojumu, jo Valsts kontrolei nav pilnvaru kādu (iestādi vai personu) apsūdzēt noziegumā! nemaz nerunājot par zaudējumiem valstij miljonu apmērā, par kuriem ir atbildīgi valdošās koalīcijas ministri un viņu roklaižas! 4) gan Sudraba, gan Maizītis ir pateikuši, ka konstatētie pārkāpumi nav tik būtiski, lai atstādinātu iestādes vadītāju, taču lēmuma pieņēmēji, kas likumsakarīgi izrādās politiķi un viņu ielikteņi, konsekventi atsakās ieklausīties vienīgo profesionālo cilvēku viedoklī! 5) līdz šim nav un arī šobrīd netiek ievērota KNAB likumā noteiktā procedūra Loskutova atstādināšanai, ko raidījuma sākumā norādīja Maizītis, līdz ar to Kalvītis ir pārkāpis savas pilnvaras, nespējot to pamatot ar objektīviem un faktoloģiskiem iemesliem. Tāda ir realitāte. Un es pilnībā pievienojos B. Sipeniecei - jā, arī man ir bail! Jo šobrīd spēle ir aizgājusi pārāk tālu. Protams, var diskutēt par Beilijas runu, par LV un ASV attiecībām, par dubulto morāli no ASV puses, BET - tas signāls, ko mums vakar sniedza vēstniece ir vairāk nekā nopietns. Diplomāti, pat ja tā ir ASV vs. Latviju, tāpat vien - demokrātiskuma imitācijai un sabiedrības uzmanības noturēšanai - ar tādiem tekstiem nemētājas! Tas bija brīdinājums par būtiskiem demokrātijas un taisnīgas tiesas pārkāpumiem šajā valstī. Iespējams, tāpēc arī neviens no lēmuma pieņēmējiem un iniciatoriem šobrīd vēl nav notiesāts. Tāpēc viņi vēl joprojām sēž tur, kur ir jāsēž. Vēl viena lieta, kas mani biedē, ir iespēja, ka aiz šīs 'Loskutova lietas', kurā pārāk atklāti parādās valdošās kliķes lobijs un intereses, slēpjas kaut kas cits, kaut kas vēl nopietnāks. Esmu runājusi!

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {8}

pry

(no subject)

from: [info]pry
date: Oct. 17th, 2007 - 11:44 pm
Link

Raidiijums bija labais, pat miegs nenaaca, ar lielu interesi kalusiijos :)

Reply


(no subject)

from: [info]murse
date: Oct. 17th, 2007 - 11:48 pm
Link

hau. do zavtra!

Reply | Thread


pata

(no subject)

from: [info]pata
date: Oct. 17th, 2007 - 11:52 pm
Link

jā, es būšu!

Reply | Parent | Thread


zimbabve

(no subject)

from: [info]zimbabve
date: Oct. 17th, 2007 - 11:56 pm
Link

šausmas, rīt laikam būs viens liels cibiņu tusiņš:))

Reply | Parent


pry

(no subject)

from: [info]pry
date: Oct. 17th, 2007 - 11:58 pm
Link

ja savlaiciigi pamodiishos un atradiishu kur nolikt auto, tad ar bikinj aizieshu, un iespeejams pat pafotografeeshu :)

Reply | Parent


stepes_vilks

(no subject)

from: [info]stepes_vilks
date: Oct. 18th, 2007 - 12:32 am
Link

diemžēl lielos vilcienos ir gan tauta aitu bars. savādāk tādi ībļi netiktu pie varas.

Reply


dont

JĀ!

from: [info]dont
date: Oct. 18th, 2007 - 12:38 am
Link

Kaut vairāk būtu tādu pilsoņu, kam tas pielektu!!! Kad es mudināju visus doties uz referendumu, lai parādītu savu nostāju pret valdošo kliķi un censtos gāzt to sapuvušo ķirbi, ko sauc par Latvijas valdību, tad lielākai daļai bija slinkums, jūra un saule. Nu tad tagad dārgi maksājam par savu stulbumu, slinkumu, inerci un tizlumu!!!!!!! Esmu vīlusies ne tikai valdībā, bet savā tautā. Un sāpīgi nav tas vārds, kā to raksturot. AITU BARS!!!! Un cirps un cirps mūs, ja uzvedīsimies kā nīkuļi un lūzeri!!!!! KAUNS!!!!!!!!!!!!!!

Reply | Thread


pata

Re: JĀ!

from: [info]pata
date: Oct. 18th, 2007 - 09:42 am
Link

piekrītu. man arī bija līdzīga sāpe par referendumu. toeties šorīt patiešām bija gandarījuma sajūta. aizgāju ne jau lai gāztu Saeimu vai Kalvīti - tie ir tikai bandinieki. aizgāju un paudu savu attieksmi - nostājos kopā ar pāris tūkstošiem cilvēkiem, lai pateiktu, ka neesmu aita un mani nevar cirpt!

Reply | Parent