Lacy F

[info]panacea @ 09:38: Zinātnes īsziņa
Va vellos!* Labāk ar Alcheimeri drīzumā nesaslimt -- tikko lielo farmācijas kompāniju 3. fāzes** klīniskie pētījumi nofeiloja un šamās vairs zāles Alcheimeram nemeklēs. Nu, un ņemot vērā, ka vispār neviens tāpat nezina, no kā šams rodas, tad tas ir vel jo uztraucošāk.



* Jūtos nenormāli kruta par šāda izteiciena lietošanu.

** Zāļu atklāšana īsumā: 1) atrod kaut kādu vielu, kas varētu būt potenciāli kruta, 2) izmēģinā viņu uz zvēriem (preklīniskā fāze), 3) izmēģinā viņu uz kādiem 10 brīvprātīgajiem (1. klīniskā fāze) un skatās vai šie neatmet pekas (tas tiešām īsnībā ir puslīdz vienīgais mērķis šitai fāzei), 4) izmēģinā viņas uz kādiem pārsimt brīvprātīgajiem (2. klīniskā fāze) -- te jau mēģinā izštukot cik ta to pulverīti midžinās iekšā u.tml. fīčas, 5) izmēģinā viņas uz vairākiem tūkstošiem cilvēku, kam tā slimība ir un skatās vai tur ir kāds labais efekts (3. klīniskā fāze), 6) laiž tirgū (pēc kura turpinās pēcreģistrācijas fāze, kuras periodā arī var zāles ņemt un atsaukt).

Nu, un ja jūs spējat iztēloties, cik naudiņas aiziet visām šitām fāzītēm (nu, kādi miljardiņi jau tur ira), tad kompānijām varētu kādu reizi arī šitais pasākums apnikt. Kas mūsu vecīgajai populācija ar Alcheimera pārpilnību diez ko labi nav. :(

Reply

No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Powered by Sviesta Ciba