Lacy F

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
23:37: Vēl dažas zinātniski interesantas lietas
1. Kas ar ko nekopojas un kāpēc? Mani personīgi jau sen ir interesējis jautājums, nu kāāā tajās primitīvajās ciltīs viņiem nenotika, tas, ko angliski dēvē par inbreeding, ja jau šiem nekādas zināšanas par ģenētiku nebija. Kāpēc nečučāja brāl's a' mās'. Un redz, zinātne jau šo ir noskaidrojusi - Vestermarka efekts pie vainas! Tur vispār viss tas Imprintinga rakstiņš tāds feins, var palasīt.

2. Cilvēku feromoni. Feromoni visiem traki patīk, un šeit roku rokā ar Vestermarka efektu ir izstāstīts, ko mēs katram saožam. Bet vispār manā neirozinātnes grāmatā bija rakstīts, ka cilvēkiem šitā feromonu uztvere ir norakstāma uz pseidogēniem un ņihuja mēs nesaožam. Tad nu nezinu, kam ticēt, gan jau kaut kāds mūžīgais paradokss.

3. Garšiņas. Par šito jau man sākumskolā bija baigā aizdoma, ka tā teorija nav pareiza, jo empīriski pārbaudot ar čupačupsu dažādus mēles reģionus, nonācu pie secinājuma, ka mana mēle saldumus sajūt visur. Pārbaudīju arī uz brīvprātīgajiem un visi man piekrita. Tātad runa iet par garšiņu izkārtojumu uz mēles. Ja arī jums savulaik mācīja, ka dažādiem reģioniem ir sava jutība pret kādu īpašu garšu, tad ziniet, tas ir fufelis - visas garšiņas sajūtam visos reģionos.

Tātad:







Comments

From:[info]omeega
Date:4. Novembris 2009 - 08:17
(Link)
3. punktam empīriski nepiekrītu.
[User Picture]
From:[info]panacea
Date:4. Novembris 2009 - 08:32
(Link)
jocīgi. te var palasīt vairāk: http://en.wikipedia.org/wiki/Taste_map protams, ir jau apgabali uz mēles, kas arī nesajūt garšiņas, bet no tiem, kas sajūt, visiem vajadzētu sajust puslīdz vienādi.
Powered by Sviesta Ciba