Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

optimiste - 18.novembris.

18. Nov 2010 17:42 18.novembris.

Nu par to svinēšanu, ja? Uz tiem valsts svētkiem, tā teikt, medus balzāma ietekmē 'parāva' mani uz filozofiju.... Valsts svētki ir, bet kā mēs tos uztveram - svinam, nesvinam, godinām vai negodinām savu Valsti?

Vai arī tieši šī diena ir par iemeslu nicīgām runām "nu TAS (un seko kāda notikuma apraksts ar maximāli negatīvu attieksmi) var notikt TIKAI pie mums Latvijā u.t.t., u.t.jpr.

Un tad gribas jautāt - ko tu pats esi devis šai valstij? Vai maksā nodokļus, audzini jauno paaudzi patriotiskā garā, zini Latvijas vēsturi, māci to bērniem? Vai arī esi no tiem, kas atrod attaisnojumu tajā, ka "visi zog un krāpjas - nu tad es arī (kas, es kāds ...".

Nu, kā ir ar tevi?

Tags:

2 jau izteikušies - pieraksti arī tuPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

No:[info]zvirbuleens
Datums:18. Novembris 2010 - 18:23
(Link)
Kā lai to pasaka. Valsts - tie esam mēs visi. Tās nav tikai mainīgās valdības, tie paši visa kritizētāji (parasti tie ir tie skaļākie) vai tie politiķi un uzņēmēji, kas man nepatīk.
Es te piedzimu, dzīvoju, strādāju un cenšos darīt labāko, ko spēju. Un reizēm esmu darījis arī lietas, ar ko nelepojos. Bērnu man nav (žēl), nodokļus maksāju atbilstoši savām iespējām, patiesībā esmu priecīgs, ka iztieku bez pabalstiem. Latvijas vēsturi zinu vāji, bet vispārējs priekšstats ir.

Priecīgus svētkus!
No:[info]minchux
Datums:18. Novembris 2010 - 18:25
(Link)
es jūtos labi, ka esmu no Latvijas, ar to lepojos un tiešām jūtu svētku sajūtu sirdī. Man gan šovakar tagad uz franču valodas lekciju jāskrien, jo 2dien bija pieņemšana vēstniecībā un tas bija brīdis, kad svinējām oficiāli.
Uz fikso, ko varēju max tuvu latviskām vakariņām sadomāt un veicī dabūt - rolmopsīši ar fromage-fraiche (biezpiena analogs), kartupelīšiem un kefīru :)!
par to KAS un KUR tikai TUR var notikt, ehh es lasu Brussels unlimited žurnālītī, kur ir vesela sadaļa Only-in-Belgium. Un tur arī ir visādas Dieva zīmes. Valsts nepiekā nav vainīga, ka visādi te tur vai citur dzīvo, kam negadās. Tā vai citādi mums visiem acīmredzot ir kopīgas problēmas (issues) kam lielākas, kam mazākas, bet tas kopumā atspoguļojās tajā, kas aiziet "tautiņās" un tajā,kas mūs pašus valstī kaitina. Vai ne :)? vecais labais - sāc-ar-sevi. Vakardienas Guru lekcija man dod ticību, ka arī mūsu valsts var un būs Lieliska, es ticu, ka aizvien nāks paaudze ar atvērtām un godīgām sirdīm un prātiem un darbiem :)! Lai jauki un mīlestības pilni svētki :)! kas ta kalnietim 92 gadi - tik tāds tīņa vecums un tas jau uzvedībā redzams, ne :D?