Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

optimiste - Mana jauniegūtā orhideja

31. Aug 2010 19:57 Mana jauniegūtā orhideja

Tā, nu tad drīzumā (pāris tuvako nedēļu laikā) redzēsim vai mani orhidejas glābšanas pasākumi būs ko līdzējuši.

Nesen no māsas saņēmu neziedošu orhideju mazuli. Sāku meklēt info par šo puķu kopšanu un visādiem audzēšanas padomiem, līdz sapratu, ka mana puķe nebūt nav ideālā stāvoklī un jāpaskatās, kas tam podiņam iekšpusē. Atklājās, ka visas lejas saknes ir nopuvušas un palikušas vien 2 tā saucamās gaisa saknes. Nogriezu puvekļus, samērcēju citrusepta ūdenī (tā bija mācīts šeit), pārstādīju ar keramzītu sajauktās priežu mizās, uzliku politelēna maisiņu un tagad ceru, ka augs tomēr dzīs vēl un vēl jaunas un spēcīgas saknes.

Vispār jau tās priežu mizas bija āra metamas, jo sākušas jau sadalīties un nenodrošina orhidejas saknēm pietiekami labu ventilāciju (lai gan podiņā caurumi bija saurbti pēl labākajiem paraugiem). Izlasīju lielakos gabalus un pārējo izlidināju ārā.

Tags:

3 jau izteikušies - pieraksti arī tuPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

No:[info]ld
Datums:1. Septembris 2010 - 10:43
(Link)
manas orhidejas bez nekaadas apruupes - niikst un zied un pashas daraas. man paleenaam ir radusies paarlieciiba, ka taas ir pukjes, kuraam nu pilniigi nekas nevar notikt.
No:[info]optimiste
Datums:3. Septembris 2010 - 09:50
(Link)
Ja tu gluži instingtīvi turi tās pareizajā vietā, pareizos apstākļos un vēl arī laisti ar pareizo ūdeni pareizā biežumā, tad tiešām nekas nevar notikt :)
No:[info]ld
Datums:3. Septembris 2010 - 09:57
(Link)
nezin. staaveejushas gan virtuvee, gan beernistabaa, gan muusu guljamistabaa, gan aaraa. debespuses visur atshkjiriigas liidz ar to apgaismojums arii. laistu kad pagadaas ar uudeni no kraana.