ofuda - ... [entries|archive|friends|userinfo]
ofuda

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

... [16. Apr 2005|22:35]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Mīlestība apstājās, pieklauvēja pie sirds un klusi teica: "Tas nav ne manos, ne tavos spēkos. Es, ja gribi dzīvot, esmu neatraidāma! Neuzvarama! Neiznīcināma! Es neesmu vainīga, ka jūs - cilvēki - vēlāk ar mani nez ko izdarāt. Es, Dieva sūtīta, šai pasaulē esmu atnākusi, lai jūs visus darītu laimīgus! Taču, ja tādi nespējat kļūt, vainojiet tikai sevi! Savu prātu! Savus aprēķinus! Savu mazdūšību! Savu nevēlēšanos vai nespēju būt kaut nedaudz neprātīgiem! Laimīgas dzīves recepte ir gauži vienkārša: ņem mani - mīlestību - piejauc tai klāt pamatīgu devu godprātības, nesavtīguma, mīļuma, nedaudz lēnprātības un samierinies ar visu, ko labu vai sliktu tev dara mīļotais cilvēks!"
Linkir doma

Comments:
From:[info]
Date:16. Aprīlis 2005 - 23:26
(Link)
mīlestība ir viena no tām "lietām" (var to saukt arī par jūtām), ko mēs paši radām.. tā nav abstrakta ilūzija/emocijas, kas nāk un aiziet kā, piemēram, iemīlēšanās. nē, mīlestība ir kas tāds, kas vienkārši notiek, ja otra cilvēka laimi un labklājību noliek augstāk par savējo, kad neko neprasa un nepieprasa.. kad vēlme dot ir lielāka nekā egoistiska tieksme būt ievērotam, uzmanības centrā..
[User Picture]
From:[info]ofuda
Date:16. Aprīlis 2005 - 23:40

...

(Link)
Pilnīgi piekrītu...
Vienīgi nepiekrītu tam, ka mīlestību mēs spējam radīt paši.
From:[info]
Date:16. Aprīlis 2005 - 23:49

Re: ...

(Link)
vai Tu vari saprast, ko nozīmē mīlēt, ja pati to neesi izjutusi un kāds cits tev stāsta, kā tas ir..?
vai kāds Tev var iemācīt mīlēt?
vai kāds var Tev piespiest mīlēt?
vai kāds var mīlēt tavā vietā?
vai Tu vari mīlēt kādu tikai tādēļ, ka viņš/viņa mīl Tevi?

manuprāt visur te atbildes ir "nē".. jo mīlestība un laime ir Tevī un nevis tanī otrā cilvēkā.. mīlestība nāk no iekšienes uz āru un nevis otrādi. un kad Tu mīli, tad tikai tādēļ, ka Tu radi šo mīlestību un neviens cits..
[User Picture]
From:[info]ofuda
Date:16. Aprīlis 2005 - 23:56

Re: ...

(Link)
Manuprāt, otrajam un pēdējam jautājumam atbilde var būt pozitīva...
Iemīlēšanās nāk pēkšņi... mēs nespējam noteikt - lūk šo cilvēku es tagad mīlēšu un to nē...
Jā, mēs varam iemīlēšanos izkopt par mīlestību, bet ne radīt to
From:[info]
Date:17. Aprīlis 2005 - 00:12

Re: ...

(Link)
hmm.. tas laikam ir tādēļ, ka katram ir atšķirīgs priekšstats par mīlestību un iemīlēšanos. tās ir tikai manas domas, es nevienam neko neuzspiežu, bet manuprāt iemīlēšanās ir emocijas, kuras rodas pašas par sevi, un mīlestība ir jūtas, kuras izkopj. tās ir divas dažādas lietas.

mīlēt var tēvu, mīlēt var brāli, māsu, māti, kaķi, un labāko draudzeni... mīlēt var arī to otru pusīti, vīrieti vai sievieti.. un katram veltītā mīlestība ir nedalāma un unikāla.

savukārt iemīlēties var pat vairākas reizes dienā, vienā cilvēkā var vairāk iemīlēties, citā mazāk.. var iemīlēties kādā citā pat tad, kad blakus ir otra pusīte, tiesa gan, ja patiešām mīl otru pusīti, tad šī iemīlēšanās citā neilgst vērā ņemamu laiku.. varbūt tikai minūti, divas.. un ja patiešām rūp tā mīlestība, kas ir radīta starp abām pusītēm, tad nekas un neviens nevar piespiest pārkāpt robežu..