Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Obser Ver - Post a comment


[info]observer
Oct. 5th, 2007 10:08 pm

90-to gadu beigās Jaunais censonis nodarbojās ar pētniecību. Īstu un varbūt pat arī nopietnu. Tā rezultātā beidzot publicēšanai tiek pieņemts viens viņa raksts konferencē, kas notiek nelielā Somijas pilsētā.



Brauciens uz konferenci prasīja veselu dienu. Agrā rītā iesēžamies autobusā Rīga-Tallina, pēc tam ātrajā (sic!) prāmī uz Helsinkiem, ar taksi uz autoostu, pēc tam 2-3h ar autobusu - un ap 21.00 esam savā viesnīcā. Toreiz konferences prezentācijas slaidi ir izdrukāti uz plēvēm, kuri pa ceļam tiek studēti, lai konferences otrajā dienā pusstundu garā runa raisītos raiti jo raiti. Jaunajam censonim šķiet, ka viņa pieredze prezentēt ir pietiekama, tāpēc izdrukātie slaidi tiek šķirstīti pavirši, un censonis mēģina domāt konceputāli, cerot detaļas prezentācijā iekļaut pēc "sajūtas".

Kad pienāk kārta prezentēt, censonis attopas, ka pasākums notiek milzīgā universitātes auditorijā - amfiteātrī, kurā klausītāji izvietojušies neskaitāmās rindās; jārunā ir mikrofonā un it kā zināmajā svešvalodā...Vārdu sakot, pēc 15 minūšu žagošanās, stostīšanās un sarkšanas, kuras censonis izturēja 150+ cilvēku auditorijas priekšā, censonis strupi [ne]atbildējis uz 3 jautājumiem, nolien pēdējā auditorijas rindā un pārējos konferences eventus vienkārši sabotē.

Braucienam mājup jānotiek pēc līdzīga scenārija - agrais autobuss uz Helsinkiem, ātrais prāmis, un - autobuss uz Rīgu. Helsinkos ir apmēram 2h laika, tāpēc censonis (viņš arī cirslītis) ieturas ar vienu BigMac komplektu (kečups Helsinku makdonaldā ir pa brīvu) un kājām dodas uz prāmja termināli. Ceļu uz termināli cirslītis zināja, jo bija jau iepriekš braucis ar prāmi no Helsinkiem (ar ātro gan nē, bet tomēr). Kājojot uz ostu palēnām uzmācās divas sajūtas - pirmā vēsta par stipras caurejas tuvumu, otrā - šis nav Tas Terminālis uz kuru tika atbraukts.

Cirslītis ar pēdējiem spēkiem iejož terminālī, aizsit invalīdu tualeti (tā pirmā gadījās pa ceļam), pēc tam iet apjautāties "Kur ir mans ātrais prāmis?". Ni, ni - tie ātrie prāmji šeit nekursē, tas terminālis ir dažus kilometrus no šejienes... Cirlsītis jož atpakaļ, lec iekšā pirmajā taksī, aizelsies ar aizsvīdušām brillēm iebizo savā īstajā terminālī 5 minūtes pirms prāmja atiešanas. Ufff.

Censonis ir laimīgs un guvis divas labas mācības:
1) Liela auditorija nepiedos nevīžību. Šī mācība ir nostrādājusi un tiek respektēta.
2) Mcdonalds ir sūds. Bet tik un tā svešā valstī, svešā pilsētā mcdonalds tiek uzlūktos kā zināms glābējs un izsalkuma remdinātājs.

Read Comments

Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.