Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Obser Ver - Post a comment


[info]observer
Dec. 16th, 2006 11:37 am Nauda no KML - II

Jauna ziņa liek atkal parakņāties pa tagu 'prognoze'. Pirms kāda laika izteiktā prognoze bija krietni pieticīga, bet jebkruā gadījumā, pirmā daļa ir piepildījusies, skaidrība par KML naudu ir iestājusies. Vēl vairāk, ir arī pati nauda, ko uz to brīdi prognozēt šķita pārsteidzīgi.

Tagad var sarēķināt, cik šis pasākums ir izmaksājis KML īpašniekiem. Man sanāk ap Ls3M, varbūt 3.5. Lielākā daļa no tā ir tiesāšanās izdevumi pašiem (domājams, ne vairāk kā Ls1.5 M) plus tiesāšanās izdevumi DLRTC (1.5M GBP). Pārējais aizgājis KML operacionālajos izdevumos, no kuriem lielākie zināmie ir komisijas SIA Sofists un Lozes advokātu birojam. Šis tas izdots amatpersonu algās, biroja nomai un - viss. Nav īsti skaidrs, kā atmaksas darījumā tika novērtēti tie aparāti, kurus KML jau bija paspējis piegādāt, bet tas ir +/- pāris simtu Kls.

Paliek jautājums par prognozes otro daļu - ko prokuratūra darīs ar apsūdzībām. Prognozēju, ka būs izmaiņas, par kurām skaidrība būs 2-3 mēnešu laikā. Panti par krāpšanu varētu palikt spēkā, bet dienesta stāvokļa izmantošana un bezdarbība, kas radījusi zaudējumus vairs nesanāk.

Un vispār - kāpēc vajadzēja uzrādīt apsūdzības par radītiem zaudējumus, pirms vēl zināms, ar ko darījums beigsies? Un vēl viens sīks jautājums - ko īsti prokurors gribēja panākt piemērojot KML pēdējai amatpersonai drošības līdzekli, aizliedzot būt par valdes priekšsēdētēju. Un redzams, ka Svārpstons primitīvi blefojis teikdams, ka tas traucēs tiesas sprieduma izpildi.

Lūk tā!

Tags:

Read Comments

Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.