oblica - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
oblica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

10. Nov 2011|20:30

indulgence
Kā laukos - ja kaimiņš nenāk ar tevi dzert šņabi, tad maita lepns un jāiet viņu sist. :)

Ne uz kādiem austrumiem nelatviešu masu nevelk, tāpat kā latviešus nekas nevelk uz rietumiem. Šitais pats Ušītis pirmais ar šmeiseri metīsies dievzemīti aizstāvēt uz Zilupes, jo kudi foršāk ir būt galvaspilsētas mēram vai pat premjeram, nekā piepeši nonākt mazas provincītes sīka ierēdnīša lomā, ko bargais cara tētiņš no Maskavas jebkurā brīdī var bez tiesas un izmeklēšanas no darba izmest vai pat aiz restēm iespundēt par kādām pārāk necaurspīdīgām biznesa aktivitātēm. :))

Nekur vēl nav fiksēts, ka imigranti gribētu kur integrēties. Atceramies kaut latviešu diasporu Rietumos, kurai lielākā rūpe bija savas etniskās savdabības saglabāšana (kas šiem pa daļai izdevās, jo tur nebija vietējo "vislatviešu", kas uzspiestu visiem jau bērnudārzā runāt tikai tur zviedriski, vāciski vai angliski). Ja etniskās minoritātes kopiena ir pietiekami liela, pie jebkura ārēja spiediena un apdraudējuma tā nevis kur integrēsies, bet gluži otrādi - saliedēsies un pat kosmopolītiski noskaņotie kļūs nacionālistiski orientēti. Tā vienmēr bijis, un neredzu iemeslu, kāpēc lai būtu piepeši savādāk. Valodu apgūst tie, kam ir interese un kam tā noder papildus, dod papildus iespējas. Kādas iespējas te latviešu valodas prasme dod, ja cilvēks dzīvo savā Lubānas ielā visu mūžu un no mikrorajona izbrauc reizi gadā?

Pie tam visai grūti par lielu daļu nelatviešu runāt kā par imigrantiem, ja viņi dzīvo pilsētā, kurā paši latvieši lielāko tiesu ir imigranti (uz rokas pirkstime var saskaitīt latviešus, kuru senči Rīgā dzīvo ilgāk par 100 gadiem). Tb jāsamierinās ar realitāti, ka tā ir etniska minoritāte, un nez vai izdosies jautājumu atrisināt Miloševiča garā, nelatviešus izšaujot vai ieslogot geto.
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.