oblica - davai, par ēšanu [entries|archive|friends|userinfo]
oblica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

davai, par ēšanu [12. Jul 2011|14:36]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:13. Jūlijs 2011 - 15:24
(Link)
Iznāca neeeeenormāli garšīgi. :D
Man bija 8 ungāru pipari, 500 g maltās gaļas, sauja rīsu, garšviela maltai gaļai no Santa maria, sīpols, buljona kubiks.
Nogriezu pipariem augšas (tā kā vāciņus, lai ar zobu bakstāmo var piespraust atpakaļ, kad piepilda), iztīrīju sēklas. Uzliku vārīties rīsus, vārīju apmēram 10 minūtes (pusgatavus tādus). Apcepu sīpolu. Maltajā gaļā iejaucu rīsus, sīpolus un garšvielu, sapildīju piparos, vāciņus piespraudu ar zobu bakstāmajiem. Liku dziļajā pannā (vai seklajā katlā - man tāds dīvains trauks, tā kā apmēram 10 cm augsts katls ar vienu rokturi kā pannai, otru - kā katlam), pārlēju līdz pusei ar ūdeni, pieliku buljonu, uzliku vāku un sautēju 30 min. Tad ar skābu krējumu (tēvs ar tomātu mērci, bet man negaršo). Riktīgi labi un samērā ātri.
[User Picture]
From:[info]muzungu
Date:13. Jūlijs 2011 - 15:27
(Link)
Ungāru pipari ir tā sarkanā paprika?
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:13. Jūlijs 2011 - 15:33
(Link)
nee, tie bālie - tādi garenāki un maaaazliet dzeltenīgi. Balti var teikt.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:13. Jūlijs 2011 - 15:35
(Link)
http://albums.receptes.lv/pictures/recipe/large/pilditi-pipari-pec-klasiskas-receptes.jpg -šie. Recepte arī gandrīz tāda pati, tikai man gaļa nekur apkārt nemētājās, man bija smukāk. :) Bet visas jau nevar būt tik foršas kā mēs.
[User Picture]
From:[info]muzungu
Date:13. Jūlijs 2011 - 15:46
(Link)
Zinu šos piparus un kas jautrākais - iepazinu tieši tūrē pa Ungāriju :D Baigi garšo svaigi! Tagad būs jāizprovē, kādi ir pēs tavas modes! :))