ņi · hi, · ņi · ha..

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Odi, odi, odi... Palasīju ziņas, izrādās šausmas...
Skuju! Odi ir tīrās bērnu spēles, bet šausmas sāk tikai šķilties.
Šovakaru nosēdēju slapas pļavas (laikam izbijis zāļu purs) malā, nu jā, un baroju odus, kas tur odu mākons apkārt tirinās, it kā jau pāris kārtas un cauri var izkost tikai kautkādās tizlākās locījumvietās (piemēram, ceļos, kas gan arī netīkami), vai galvā, vai lien acēs. Bet jamiem pa vidam sīkie arī sākuši rādīties. Pirms divām dienām vēl nebija. Ļer, jamie mūdži lien zem drēbēm, lien acēs, ausēs, un ui kā kož! Rokas, kakls, mugura, tagad ar sīkiem sarkaniem pleķīšiem. Uf, odiem vismaz košanas stratēģija puslīdz ciešama. Tur dūrēj un sūcēj snuķītis, bet šitie mazie mūdži (jeb knišļi, tā dēvētie), viņi, zinies, ņem un iegrauž robu ārā līdz virsējiem kapilāriem, siekalās protams antikoagulanti, bet tiem nez kāpēc klāt arī kāda indīte un baktērijas savas. Ņer, nīgrums nāk, domājos par braukšanu uz Lubāna klāniem vai Rūjas palieni... Tur jamie mūdži cīši daudz. Gan jau tūlīt vēl miģeles pilnai laimei arī saradīsies! (vismaz ar tām prieks, ka neesu saistīts ar viņu vairošanās ciklu vairāk kā tik paikas avots. Bet zirgiem un govīm, uf, kā patīk šie radījumi, vieni, šķiet, mitinājās kuņģī, citi jēlumos. Prieks skatīt šamās dzīvības. Ak jā, vēl jau būs arī dundunduri drīz :)
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On May 29th, 2010, 09:11 am, [info]vaarna commented:
insektu tīklu nelieto? pie reizes arī kā maskēšanās ierīce labs esot.
[User Picture]
On May 29th, 2010, 10:42 am, [info]nihi replied:
Ilgi skatoties tam cauri, tad vēl arī skatumeklētājā aparātam lūrot, kaut kā dīvaini sāk acis uzvesties.. Tā kā īsti negrib fokusēt, tā kā nevar saprast. It kā tieši no tās migliņas, kad tīkls tuvu sejai un viss mazliet pūkains. Nepatīk man tādi gļuki, tad nu nelietoju un baroju odus! Sejas maska gan ir, ausīm tīri forši, ja vien tie mazie mūdži nelien zem auduma.
* * *
[User Picture]
On May 29th, 2010, 12:47 pm, [info]lenora commented:
Ojā! Končam vakar uz kakla nositu ap čēesmit odu ar vienu sitienu. Kamēr kustās uz priekšu tikmēr vēl viss ir kārtībā, bet kad apstājas, tad ir bariem virsū.
Tie mītiskie lidoņi, kas sadēj olas zirgiem uz kājām, arī ir baigi mūži. Neviens īsti nezin, kā izskatās, bet vienmēr nolamā, kad uz rudens pusi zirgam ir "jānovaksē" kājas, jo savādāk to draņķību nevar dabūt nost.
[User Picture]
On May 29th, 2010, 02:08 pm, [info]nihi replied:
Visi viņi divspārņi... - http://www.latvijasdaba.lv/kukaini/sistematiskais-raditajs/diptera/
bet tie, kas zirgiem šķiet bija spindeles. Jeb arī spindeles bija tās, kas iekšās centās mitināties. Uf, neatceros neko pārāk daudz par jamiem mūdžiem..
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry