Ziemas sezona un spoku ķeršana

« previous entry | next entry »
Nov. 11., 2008 | 05:59 pm

Originally published at 19 pints of beer. Please leave any comments there.

Varētu teikt, ka ziemas sezona priekš manis ir sākusies – šodien aizdzinu mainīt savam auto ziemas riepas. Tagad atliek vien sagaidīt sniegu :) Taču šī ziņa ir mazāk svarīga nekā tā otrā jeb spoku ķeršana.

Tātad – ticiet vai nē, bet es vakar ar to nodarbojos, izpalīdzot čomam no LNT. Stāsts sākas gaužām vienkārši – sēžu vakarā institūtā, taisos lēnām uz mājām, te pēkšņi zvana telefons. Izrādās čoms, kuru nebiju ne saticis, ne runājis vismaz pusotru gadu, ja ne vairāk. Tā un šitā – esot viens DVR, kuram ļoļiki apsargi esot izdzēsuši ierakstus, bet vajagot provēt no tiem HDD kaut ko atrestaurēt. Nu OK – saku, ņem diskus, brauc šurpu :) Tajā brīdī vēl neko nezināju ne par to, ka būs jāmeģina atrast spoks, ne arī to, ka palīdzēšu LNT (izrādās čoms jau gadu vairāk kā ir nomigrējis no TV3 uz LNT).

Atbrauc šamie līdz manam institūtam, izvelkos ārā, iesēžos auto – un sāku klausīties sakrālo stāstu :) Izrādās ņekajā Purvciema lielveikalā aļa IKI apsargi iepriekšējā vakarā it kā esot redzējuši vienā kamerā (precīzāk 16ajā!) no 18:24 līdz 18:25 mistisku baltu puscaurspīdīgu tēlu ar īsām kājelēm. Bet nevienam īpaši neko nav teikuši. Otrā dienā nodevuši maiņu, it kā ieminējušies nākošajiem, taču tie vēl aizvien neko. Tālāk vecā labā DVR miskaste aizpildījusies un sākusi bļaut par to, ka disks pilns. Nākošie ļoļiki neko ļaunu nedomādami, ņēmuši un, sekojot priekšrakstiem, 11os no rīta to disku arī iztīrījuši. Tad pēkšņi ap 12iem viņiem nākusi apskaidrība un viņi atreportējuši priekšniekam, uz ko šamais esot nekavējoties reaģējis informējot LNT… Just for information – mani savāca ap 19iem vakarā… :)

Protams, izrādījās, ka no tiem diskiem tiešā veidā neko nolasīt nevar, jo tas ir hardwariskais DVR, kurš datus uz diska glabā HVZ kādā formātā un partīcījās. Izmēģināju visus sev zināmos veidus – un nikā. Nospriedām, ka jābrauc atpakaļ uz veikalu, jāliek tas viss iekš tā DVRa un jāprovē no turienes kaut ko saburt. Tak izrādījās, ka nekas nesanāks, jo abi diski tiešām bija iztīrīti, bez tam vienā jau bija ierakstījusies jaunā informācija… Tā nu pacīnījāmies šā un tā, un beigās ap 21iem metām tam visam ar roku un nonācām pie 3im secinājumiem:

  1. spoku nav;
  2. ja arī viņi ir, tad vīri melnā būs atbraukuši, paspīdinājuši savu maģisko pildspalviņu, nomainījuši disku un notinušies;
  3. LNT netiks pie supermegaultra patiesa sižeta par spokiem :D

Vēl mani fascinēja veids, kā no DVR varēja dabūt laukā diskus – tie tur bija tādās pat šuplādītēs, kā lētie RAIDi. Tas ir, lai tas darbotos, ir jāpagriež atslēdziņa, kas noslēdz iespēju šuplādīti izvilkt un padod špani. Tad nu lūk – tā kā tādas atslēdziņas nebija, nācās izveikt Makgaivera cienīgu triku – tika iepirkta plastmasas ķīniešu pildspalva par LVL 0,15, izkomplektēta un ar aprūsējušu papīra nazi apstrādāta tā, ka viens tās gals pēc diametra atbilda tieši tai trūkstošajai atslēdziņai. Tā nu varējām vismaz lepni apsargiem pēc tam atstāt The Ultimate Tool, ar kuru pēcāk var ņemt ārā un likt iekšā tās disku šūplādītes :)

P.S. Jā – es tiešām vienu brīdi vakar sajutos kā spoku mednieks :D

Link | Add to Memories