Zinātniskā darbība

« previous entry | next entry »
Apr. 24., 2008 | 11:15 am

Originally published at 19 pints of beer. Please leave any comments there.

Pēdējās nedēļās daudz laika sanāk pavadīt saistībā ar savu doktorantūru gan lielajā Universitātes mājā, gan MII. Bet nu – laiks arī tā kā būtu, citādi šogad sava promocijas darba labā tā īsti vēl neko neesmu uzrakstījis :)

Vakar biju uz pārrunām ar savu vadītāju – plāni jau ir lieli, galvenais, tagad tos plānus arī pieveikt, jo šobrīd ir skaidrs, ka līdz 30.jūnijam būtu jāuzražo neliela aprakstošā daļa kādam rakstam par izvēlēto tēmu, kuru vajadzētu nosūtīt uz AIPR-2008 Workshop – varbūt, ka viņi paņems to publicēšanai. Ja tā – tad būs pirmā starptautiski atzīta, recenzējama publikācija :) Bet nu – vispirms ir kaut kas jāuzraksta.

Izrunājām arī aptuveno virzienu, kurā nu būtu pēdējais laiks sākt rakt un gudrot algoritmus. Katrā ziņā manā uztverē tas, ko daru un domāju darīt doktorantūrā, vairāk asociējas ar zinātni nekā daža laba doktoranta prezentētās tēmas doktorantūras semināros… :) Brīžam pat brīnos – vai tiešām lejot tādu ūdeni iespējams tikt pie Dr.sc.comp.?

Vēl šobrīd ir riktīgais cepiens ar mašīnorientēto programmēšanu un tās praktiskajiem darbiem :) Tikai tagad saprotu to, ko iepriekš biju dzirdējis pa ausu galam – mūsdienu studenti ir – nosacīti – neciešami :D Īsti pat nevaru saprast, vai arī es savā laikā biju tāds vai tomēr ievēroju kaut kādas normas… Bet nu vismaz priecē doma, ka no maija vairs būs tikai 3.kurss un varēšu staigāt uz LU tikai savos noteiktajos (oficiālajos) laikos :)

Bez tam – izskatās, ka šogad man nevajadzēs nevienam vadīt ne kursa, ne bakalaura darbus, toties pastāv liela iespēja, ka kaut kas būs jārecenzē. Pie tam ņemot vērā to, ka jūnijs tuvojas ar straujiem soļiem, šī iespējamība top aizvien skaidrāka.

P.S. Toties vakar savedu +/- kārtībā savu oficiālo mājas lapu – reinholdszviedris.com :)

P.P.S. Lēnām beidzot briestu, lai ne tikai upgreidotu savu WordPress uz 2.5 versiju, bet arī lai pārnestu visas 19 pintes uz jauno serveri.

Tags: ,

Link | Add to Memories