Dažas noderīgas lietas Mac’am

« previous entry | next entry »
Nov. 4., 2007 | 08:41 pm

Originally published at 19 pints of beer. Please leave any comments there.

Svētdienas vakarā, sēžot un vērojot ekrānu, nolēmu drusku padalīties ar noderīgu informāciju par dažām programmām un interneta saitēm, ko izmantoju ikdienas darbos un ne tikai uz sava MacBook Pro. Iespējams, ka arī jums noderēs kaut kas no visa piedāvātā :)

OmniGraffle

OmniGraffle

Ļoti noderīga programma, ja nepieciešams zīmēt shēmas – it sevišķi, ja tā ir obligāta prasība ikdienas darbā. Tās darbības princips ir ļoti līdzīgs gandrīz vai visiem pazīstamajai Microsoft Visio. Pro versijā pat iespējams importēt un atvērt MS Visio dokumentus. Parastajā versijā diemžēl tas nav iespējams.
Praktiski, tieši šīs programmas līdzībai ar MS Visio, arī izvēlējos to lietot un pagaidām ne mirkli neesmu nožēlojis :) Izmantoju to, lai zīmētu gan tīkla shēmas, gan arī plānotu programmatūras darbību.

Kā papildus bonus – jau iebūvētajiem stenciliem papildus ir iespējams uzstādit veselu gūzmu citu lietotāju izveidotos stenciulus, kurus diezgan labi var atrast Graffletopia mājas lapā.

Graffletopia

SuperDuper

SuperDuper!

Kā nākamā noderīgā lieta, jāmin rezerves kopēšanas programmiņa SuperDuper!. Kādu brīdi atpakaļ radās vajadzība izveidot rezerves kopiju sava MacBook Pro diskam, tā nu sāku rakties pa tīklu, lai atrastu labāko piemēroto risinājumu, kurš neprasītu mega ieguldījumus, taču nebūtu arī gluži kā ar cirvi izcirsts :) Tā nu šajā saitē par to, kā veidot rezerves kopijas savam Mac’am, uzdūros norādei par SuperDuper! Protams, šī programma ir par maksu, ja vēlaties to izmantot pilnvērtīgi – piemēram, skriptos vai kā iepriekš uzstādot laiku, kad jāveic rezerves kopēšana utt. Taču, lai izveidot vienkāršu 1:1 diska kopiju, mierīgi pietiek ar par brīvu pieejamo versiju.
Kā viena no papildus izmantošanas iespējām, jāmin tas, ka gadījumā, ja uzstādīsiet uz sava Mac’a Leopardu, pilnīgi nonesot visu, kas tur bijis, tad iepriekš būtu noderīgi tomēr izveidot rezerves kopiju ;)

Paparazzi

Paparazzi!

Vēl viena ļoti noderīga programma, ja nepieciešams veidot ekrānšāviņus mājas lapām, taču negribas ņemties ar attēlu apstrādes programmu, lai salīmētu kopā kaut kādus nelielus gabaliņus – Paparazzi! Uzgāju to pilnīgi nejauši, taču nu jau lietoju kādu brīdi un iesaku arī citiem – pie tam – pilnīgi par brīvu! Vienīgā bēda – uz doto brīdi programmiņa var nestrādāt uz Leoparda, taču tiklīdz tās izstrādātājs tiks pie tā, būs arī jauna versija :)

Link | Add to Memories