Esi brīvs!

« previous entry | next entry »
Okt. 24., 2007 | 10:17 pm

Originally published at 19 pints of beer. Please leave any comments there.

Šodien epopeja ar sabojājušos serveri turpinājās – vismaz dati bija pārkopejušies veiksmīgi. Taču pēc vispārējās ņemtnes ar to, ir skaidrs, ka naksies vien pārinstallēt. Pie reizes arī savedīšu kārtībā normālu Active Directory domēnu un pārējās štuces, ko mani priekšgājēji veiksmīgi ir sačakarējuši :) Varbūt beidzot būs iemesls arī ieviest to aktīvo direktoriju pilnā briedumā arī birojā… ;)

Tagad lēnām vismaz par to nedomāju un turpinu gatavoties rītdienas doktorantūras semināram Pētijumu metodes datorzinātnē, kur man būs jāatreferē datorzinātnes virzībai nozīmīgs raksts jeb eseja As We May Think, ko sarakstījis tāds džekiņš kā Vanevārs Bušs (Vannevar Bush) un kas publicēta tālajā 1945.gadā žurnālā The Atlantic Monthly. It kā jau nav nekas īpašs, taču jāņem vērā, ka vīruks bija sava veida vizionārs, kurš paredzēja daudzas mūsdienās pašsaprotamas, ar datoriem saistītas lietas, kā piemēram, hiperteksts, personālie datori, Internets, valodas atpazīšana utt. Pateikšu vien tikai to, ka raksts ir obligāti lasāms, kā arī to, ka tā tapšanas brīdī pirmais kaut cik nopietnais dators ENIAC oficiāli vēl nebija ieraudzījis dienasgaismu :)

Vēl nedaudz no datoru vēstures – Core Memory Project. Ļoti interesants fotogrāfisks ieskats vecajos dzelžos. Links atrasts pie xlt.

Un vēl – tā kā kādu brīdi nebiju sekojis līdzi tam, kas notiek LV mūzikas scēnā, tad Istabās atradu (laikam jau) jaunās Gustavo, R-Viss un Pikaso dziesmas “Esi brīvs!” videoklipu – es teiktu diezgan smuki. Zemāk to var arī noskatīties.

Link | Add to Memories