Vēl nedaudz par tālākizglītību un rolleriem

« previous entry | next entry »
Aug. 9., 2007 | 11:58 pm

Originally published at 19 pints of beer. Please leave any comments there.

Piaggio Liberty 50 2T

Vakar biju tikties ar potenciālo doktorantūras vadītāju, kā arī vairāk vai mazāk tika noprecizēts tas, kā pareizāk pierakstīt izvēlēto pētāmo lietu. Tagad jāmēģina uzražot pietiekoši sakarīgs vispārīgs darba apraksts, jāsaskaņo ar vadītāju un nākošnedēļ jāiet sniegt dokumenti.

Vēl vakar brālītis iegādājās Piaggio Liberty 50 2T mopēdu, kuru man bija tas gods nogādāt no Pārdaugavas Motofavorīta līdz Juglai, jo tā kā šamais tā īsti nebija braucis, pie tam vēl pa Rīgu, tad ņemot vērā galamērķi – Saulkrastus – viņam šis uzdevums būtu par grūtu sākumam :) Nu – ja neņem vērā, ka tam aparātam ir tikai 50ccm, visumā tas iet labi. Pa pilsētu diezgan ideāls braucamais. Vistipiskāk tas pierādījās tuvojoties Juglai, kur korķis sākās jau no Kinostudijas pagrieziena – cēlā mierā ņēmu un lielāko tiesu ceļa pieveicu braucot abām gandrīz stāvošajām mašīnu rindām pa vidu. Brīnumainā kārtā neviens ne durvis pavēra, ne benčiku uzmeta :) Tālāk – apmēram ap Globusu – blakus stāvēja divas fūres, starp tām kaut kā īsti negribējās līst, tā nu daļu ceļa, līdz nākošajam krustojumam pieveicu pa pretējās kustības joslu… ;) Tālāk jau līdz Juglas centram viss gāja kā pa sviestu – drusku sadami, ogorodami, drusku apmales un pēdējie 100 metri godīgi pa savu joslu :)

Bet vispār kādu brīdi jau iefanojos par Aprilia Mojito 125 Custom, ko te ir iegādājies viens čoms. Vot tā ir manta! Nesalīdzināt ar darba 100ccm Hondas motorolleri vai ar augšminēto Libertiju. Aķītis jau lūpā man ir kādu brīdi, kopš esmu pasācis darbā regulāri izmantot saviem pārbraucieniem pa centru Hondu. Tā kā izskatās, ka uz nākošo gadu (vai pat varbūt jau šo…) jānokārto būs vien moča tiesības, kaut gan pa pilsētu pilnīgi pietiek ar normālas jaudas motorolleri – jeb no kura krustojuma būsi pirmais (izņemot gadījumus, kad blakus būs kāds baiks) un ja arī kāds tevi apdzīs, tad pie nākošā krustojuma, kurā degs sarkanā gaisma, tu varēsi apdzīt viņu ar uzviju :D

P.S. Starp citu Spook Country ir iznākusi… Nevaru izdomāt vai pasūtīt tagad Amazon’ā vai tomēr gaidīt, kad kāds atvedīs/pats atvedīšu no aizjūras zemēm.

P.P.S. Un vēl – nu jau nepīpēju 12 nedēļas! Hooray for me!

Link | Add to Memories