A little photo session un dienas sviests

« previous entry | next entry »
Maijs. 9., 2007 | 01:29 am

Originally published at 19 pints of beer. Please leave any comments there.

Jā – šodien vakarā sanāca neliela fotosesija, jo biedrs BP bija ieradies no savas UK uz dažām dienām paciemoties LV. Tā nu šovakar izbraucām tepat Ogrē pabildēt ainavas da nakts foto. Rezultātā viss izvērtās par eksperimentiem ar divām blicenēm un portretu sēriju. Dažas bildes (iespējams) drīz ievietošu publiskai apskatei. Bet katrā ziņā – ar divām parastām Canon Speedlite 580-niecēm iespējams (ar nosacījumu), ka ir pilnīga tumsa uzražot diezgan interesantas bildes. Pilnīga tumsa tāpēc, ka tā kā nebija 3 cilvēka, kas spaidītu fotoaparāta slēdzi, nācās rīkoties pa pusei automātiski, pa pusei nogaidot, kamēr ilgā ekspozīcija beigsies.
Uzstādījums bija vienkāršs – viena blicene aiz cilvēka, ko bildē uz zemes slave režīmā – pretī fotoaparāts vai nu ar taimeri vai ar nolokotu pulti – mūsu gadījumā bija gan viens, gan otrs – jo bija Canon 350D ar pulti un Canon 30D bez pults. Otra blicene tika darbināta ar rokām master režīmā.
Savukārt, šodienas sviests izpaudās tajā, ka man darbā normāli nestrādāja ne PC, ne MacBooks. PC izskatās, ka ir noķēris kaut kādu dīvainu vīrusu, ar kuru būšu nodarboties rītdien, savukārt, MacBookam izpaudās sekojošā kļūda, kas reducējās uz regulāru spinning ball of death. Taču pēc Unlockpd uzlikšanas viss beidzot sāka strādāt :)

Tags: ,

Link | Add to Memories