Stāvvietu stāsti [1]

« previous entry | next entry »
Apr. 27., 2007 | 12:11 am

Originally published at 19 pints of beer. Please leave any comments there.

Jā, tūlīt būs pavadīta nedēļa jaunajā darbā – un es teiktu pagaidām nav garlaicīgi :) Sen neesmu nācis vakarā mājās noguris no tā, ka tiešām ir kaut kas darīts. Pie tam darīts tā, ka īsti pat nepaliek laika ne pastus pačekot, ne skaipā pasēdēt, ne Cibu palasīt. Spēj tik darīt izdarīt dažādas organizatoriskās lietas, saprast, kā strādā parking aparāti, aizskriet reizumis līdz kādam no tuvākajiem AKSiem (stāvvietu apmaksas aparāts), lai izķeksētu kādu iestrēgušu biļeti vai noresetot to, pēc tam, kad tur ir veikta mezglu tīrīšana, un visam pa vidam vēl savest kārtībā savu jauno MacBook. Viennozīmīgi, tas viss ir ļoti interesanti – jo nu ja iepriekš vairāk kā 10 gadus ir administrētas parastas sistēmas, tad tagad visa šī padarīšana ar industriālajiem datoriem ir ļoti nu interesanta. Nevaru vien sagaidīt, kad varēs arī kādu no tiem aparātiem ne tikai fiziski aptaustīt, bet arī paprogrammēt. Starp citu – skatoties uz visu šo nāk prātā studiju gados apgūtais priekšmets pie pasniedzēja J.Stroda, kur bija jāmācās programmēt sistēmas SDL valodā – nu tur lifts vai dzelzceļš. Vot tagad sāku saprast, ka kaut kas no visa šī – iespējams – darbojas arī šeit, jo ja paskatās uz dažu mezglu darbību – tas ir vistīrākais SDL!
Un vēl mani (vismaz pagaidām) fascinē cilvēki, kuri lieto stāvvietas – jeb precīzāk daži atsevišķi gadījumi, ar kuriem jau ir sanākusi darīšana. Viņi tiešām izceļas ar apbrīnojamu attapību! Cik daudz saprašanas ir vajadzīgs, lai banknošu pieņēmējā mēģinātu iebarot kapeikas? :) Vai arī kapeiku iemest nevis monētu pieņēmējā, bet gan pirmajā šķirbā, kur tā lien iekšā? :) Tie pagaidām ir tikai ziediņi, es ceru, ka sekos vēl kas interesantāks.
Starp citu – šodien piedzīvināju uz MacBooka tā saucamo BootCamp – un tiešām, Windows tur griežas un pie tam ļoti labi un ātri! Tiesa, cerams, īpaši bieži tas nebūs jāizmanto, izņemot – atsevišķus gadījumus, kad nevarēs nekā savādāk. Visumā esmu apmierināts ar dzīvi, kā to labi var redzēt arī šajā ar Photo Booth taisītajā fotogrāfijā :)

Tags: ,

Link | Add to Memories