Vēl daži jauni pakalpojumi

« previous entry | next entry »
Mar. 21., 2007 | 07:12 pm

Originally published at 19 pints of beer. Please leave any comments there.

Kā jau daži varbūt būs pamanījuši, tad tosteris.com tagad piedāvā vēl dažus jaunus pakalpojumus – WebDAV un SVN, kā arī JBoss aplikāciju uzturēšanu.
Ar pirmā piedzīvināšanu īpašu problēmu nebija – saliku visu fiksi un aiziet! Vienīgais, tagad vēl jāizdomā kā ierobežot vietu. Tiesa, vakar sēžot un iedzerot alu, izdomāju vienu risinājumu. Tikai vispirms būs viss pasākums jāpārnes uz FreeBSD, jo pagaidām viss serviss griežās uz Ubuntu :) Risinājums ir gaužām vienkāršs – FreeBSD atbalsta File Based Filesystems – attiecīgi uztaisam vajadzīgā lieluma failu, piemontējam to kā disku, Apache noradam, ka viss notiks no piemontētās direktorijas :) That’s it! Tiesa pagaidām neesmu neko līdzīgu piemeklējis, kas nodrošinātu tieši to pašu uz Ubuntu. Varbūt kādam ir kādas idejas?
Otrais pakalpojums jebšu SVN gan smuki notiekās uz FreeBSD – tiesa nācās drusku parakāties dokumentācijā un forumos, lai piedzīvinātu visu pasākumu tā, lai viss arī smuki ietu. Tagad atlicis tikai sameklēt un uzlikt kādu sakarīgu Web bāzētu SVN klientu, kaut gan pašreizējā gadījumā tīri labi strādā arī defaultais Apache modulis, kas sakombinēts ar XSL failiņu.
Savukārt, ar JBoss uzlikšanu arī nācās drusku paņemties – jo tā kā Java defaultā netiek tiešā veidā piedāvāta iekš FreeBSD portiem, tad attiecīgie pirmkodi ir vajadzīgajā brīdī pašam ir jālejuplādē un jānoliek prasītajā direktorijā. Protams, visos šajos gadījumos jāakceptē čupa ar licencēm un vēl visādām lietām, toties beigās pasākums jauki nokompilējās un uzliekās. Atliek tikai veikt vajadzīgo virtuālo hostu konfigurēšanu – un aiziet!

Link | Add to Memories