I’m king!

« previous entry | next entry »
Mar. 10., 2007 | 05:25 pm

Originally published at 19 pints of beer. Please leave any comments there.

Jo kurš gan suņam asti cels, ja ne pats :)
Viss mans prieks ir gaužām vienkāršs – vakar tika pārvākti visi atlikumi no vecās tosteris.com kārbas uz jauno, pa nakti uztaisīts pēdējais backups un šorīt kaste vairāk vai mazāk svinīgi izslēgta (vismaz uz kādu laiku, kamēr tiks veikts upgreids dzelžiem un FreeBSD). Tikmēr tās vietā ir vēl jaunāka kaste, uz kuras griezīsies HansaWorld FirstOffice priekš klienta, kura drīz tiks pārvietota uz jauno servertelpu, kura lēnām top un solās būt gatava pēc mēneša. Tad arī esošā klientu kaste uz turieni tiks pārvietota un varēs sākt dzīvi ar dubultu jaudu :)
Tas vēl nebūtu nekas – sainstallēts un pārbaudīts tur jau viss bija sen – tagad atlika to kasti pierubīt pie tīkla, sakonfigurēt šādus tādus sīkumus un lieta darīta! Taču mani jau kādu brīdi nomocīja doma, ka vajadzētu takš palaist ssh publisko-privāto atslēgu autentifikāciju arī priekš servisiem nevis tikai priekš lietotājiem (pats tādu izmantoju jau kādu brīdi, lai paroles nebūtu jāpičkā iekšā no mobīlā telefona). Tad nu tas ir darīts – ir man uztaisīts jūzeris, kas rsync‘o savu direktoriju ar otru serveri – tādejādi nodrošinot backup‘u uzglabāšanu uz divām kastēm! Viss izrādījās vairāk vai mazāk vienkārši – atlika saģenerēt vajadzīgās atslēgas, pielikt, lai rsync, kā defaulto shell‘u izmanto ssh un WALLAA!
Protams, ir jau arī priekš tā paša HansaWorld FirstOffice sarakstīti šādi tādi shell skripteļi, kas veiksmīgi čeko gan tā statusu un problēmu gadījumā informē mani, gan arī veic backup‘u, noglabājot to vajadzīgajā direktorijā.
Tā lūk! Pastrādāts priekš šodienas ir gana, tagad kāpšu savā Sniegbaltītē un došos uz Saulkrastiem, lai vai nu šovakar vai rītvakar izgāztu kādu līkumu pa mežiem :) BTW – šodien Sniegbaltītei tika veikti arī šādi tādi sīkremonti un regulēšanas, kā rezultātā tas auto tagad toč lido!

Tags: ,

Link | Add to Memories