Proudly running FreeBSD 6.2 STABLE

« previous entry | next entry »
Mar. 9., 2007 | 02:30 am

Originally published at 19 pints of beer. Please leave any comments there.

Nu ko – transakcija ar tosteris.com upgreidu ir paveikta, lai arī sanāca neplānots downtime :D Viss nokompilējās smuki, kernelis uzlikās smuki, rebūts notika pēc tam arī smuki. Tālāk jau sākās viss ne tik smuki… palaidu

make installworld

un ieguvu nejauku paziņojumu par to ka permission denied! Joptv… kā rootam kaut kas var būt aizliegts! Izrādās, tā kā installworlds grib šo to likt un darbināt no /tmp partīcijas, bet tai, savukārt, ir opcijas noexec un nosuid, loģiski, ka nekas nesanāk. Labi – problēma tika atrisināta, sekoja kārtējais restarts un atkārtots installworlds, pēc kā saliku visus savus security līmeņus atpakaļ kā bija un palaidu kasti restartā… Pagāja minūte, divas, desmit… kaste neceļas… Joptv!
Nu neko… domāju, jau nāksies to visu turpināt rīt – taču, skatos, biedrs kHAN vēl ir Skaipā :) Aleluja! Tālāk jau sekoja pārrunas, traukšanās pa naksnīgajām Rīgas ielām un visbeidzot servertelpas apciemojums, kur pēc monitora piespraušanas, skatos – kā tad – /usr partīcija negrib montēties klāt, jo redz opcija acl neesot valīda! Joptv! Kā tas var būt – vakar bija, šodien vēl ar bija, a tagad vairs nav? Izrādās – iepriekš upgreidojoties, bija palicis vecais mount, kam vēl bija opcija acl – savukārt, jaunajam, kurš pēc installworlda izpildes tur parādījās, ir opcijas acls. Pasvīst gan drusku nācās, taču (pateicoties St. Google) viss pēc dažām minūtēm jau bija up’n'runnin’! :)
Tālak jau varēja uzelpot – 2 stundas (ar visu braukāšanu) un problēma atrisināta.

Link | Add to Memories