Tarba CMS

« previous entry | next entry »
Feb. 11., 2007 | 02:59 am

Originally published at 19 pints of beer. Please leave any comments there.

Dzeru Jacobs šķīstošo kafiju, skatos ar vienu aci MTV Latvia un gaidu mājās Dārgo no kārtējā deju koncerta. Paralēli (pēc Porto Cruz portvīna pudeles iztukšošanas) mēģinu kaut ko sataisīt savā Tarba CMS, kurš veiksmīgi tiek izmantots vairākumā no manis veidoto saitu.

Noskatījos LNT Aklās kāzas un nevaru tagad izdomāt, ko gan tie abi uzvarētāji pa nakti izštukos… It kā jau šamie diezgan labi sader kopā, taču – tas ir tikai un vienīgi novērojums no malas. Ņemot vērā to, kā beibe drusku apstulba izdzirdot tekstu par to, ka džeriks ir 5 gadus vecāks par viņu – visādi var gadīties :D Bet nu – gan jau svētdienas vakarā uzzināsim vai būs tas JĀ vārds vai tomēr ne.

Taču runājot par Tarba CMS, visu šo nedēļu nomokos ar domu, kā vislabāk ieviest tajā moduļus – nu tur galeriju, kontaktformu utt. Vēl joprojām neesmu nonācis pie galējā risinājuma. Ar administratora daļu it kā viss būtu skaidrs. Ir mums tipi, ir mums itemi – katrs ir piesaistīts kaut kam. Bet tiklīdz lieta aiziet līdz lietotāja interfeisam viss pasākums kļūst pārāk sarežģīts un dziļš. Pareizāk sakot tur ir iesaistīti pārāk daudz SQL pieprasījumi, kas mani, kā minimālistu, drusku tracina… Tas nozīmē tikai vienu – lai saveidotu vajadzīgo objektu konkrētai lapai, nepieciešami vismaz 3 SQL pieprasījumi patreizējā 1 vietā – attiecīgi tas jau IMHO ir par daudz. Taču – no otras puses – ja to visu mēģina iejūgt lapas objektu cachošanā, tad atkal varētu iztikt tikai ar 1 SQL pieprasījumu, kas, protams, ir slikti no viedokļa, ka iepriekš nebija neviena pieprasījuma, taču labi no tā viedokļa, ka tomēr varētu izvairīties no tiem 3-im pieprasījumiem. Tas, savukārt, noved pie tā, ka vienalga ir nepieciešams modificēt visa CMSa pamatkodu – lai ņemtu vērā šos jaunos faktus.

Un vēl – dzerot portvīnu, apskatot internetu un pārdomājot dzīvi un šodien dzirdēto, man atkal ir dzimušas dažas biznesa idejas. Tuvākajā laikā mēģināsim dažas no tām izstrādāt. Pilnīgi iespējams, ka vismaz viena no tām ir dzīvotspējīga. Ak jā – un vēl šodien braukājot riņķī pārdomāju savas un citu tuvu draugu gaitas biznesa pasaulē un sapratu dažas lietas – vai nu tev jābūt ļoti veiksmīgam, ļoti apņēmīgam vai arī jādara dažas ne tik tīras lietas, lai tiktu pie tā sākumkapitāla, kas atļautu daudz lielāku rīcības brīvību nekā tas ir manā gadījumā. Un tieši no šī viedokļa paskatoties uz lietām, tu sāc saprast, ka ļoti daudz kas ir atkarīgs tikai no tevis paša un tavas uzņēmības un pārliecināšanas spējām… Vai nu tu vari panākt, ka tevī ieklausās un uzticās, vai arī vari par visu aizmirst un liegt muguru pie kādam citam piederošas virpas. Protams, arī pēdējā gadījumā pastāv iespējas ;)

Link | Add to Memories