MipdSSH un Azureus On Rails

« previous entry | next entry »
Feb. 7., 2007 | 11:44 am

Originally published at 19 pints of beer. Please leave any comments there.

Lai neteiktu vairāk, esmu hardcore komandrindas cienītājs. Vakarvakarā ņēmu un uzliku uz sava Nokia 6125 telefona MipdSSH klientu. Tagad arī no telefona varu brīvi pieslēgties pie jebkura no saviem serveriem :)

Drusku gan traucē mazais ekrāns, bet nu – ja vajadzība spiež – tad var izmantot arī tādu. Sataisīju arī visiem hostiem, lai strādā Public Key Authentification. Tas konkrēti atvieglo pieslēgšanos no telefona – var mierīgi nebakstīt nekādas paroles.

Kā pluss jāmin tas, ka to klientu diezgan labi var piemodificēt tā, lai arī uz tā mazā ekrāna tomēr varētu kaut ko saprast un būtu pietiekoši daudz redzamās platības. Tā nu tagad man šamais iet pilnekrāna režīmā :) Paskats jau labs – telefons ar komandrindu :D

Kā otrs uzlabojums, jāmin tas, ka uz sava mājas Mac Mini uzliku arī Azureus on Rails (AoR). Tā ka Azureus BitTorrent klientu lietoju jau diezgan sen (kopš vispār lietoju Mac Mini), bija kaut kāda vajadzība to menedžēt attālināti. Tā nu kaut kad nesen nejauši uzdūros šim te uz RoR taisītajam brīnumam. Uzliku, sakonfigurēju un viss notiek :) Varu mierīgi darbā sameklēt to, ko vajag (piemēram, šodien – jauno Prison Break sēriju) un uzlikt, lai mājās kačājas. Kad vakarā ieradīšos varēšu to mierīgi un bez bēdu noskatīties, uzkožot kaut ko. Tiesa, viena lieta, kas man neiepatikās, ir tas – ka caur AoR nevar uzstādīt torrentam max upload un download ātrumus, bet pieļauju, ka tas tiks kaut kad labots.

Link | Add to Memories