Aļa meža gaļas čili
« previous entry | next entry »
Mar. 13., 2006 | 10:39 pm
music: The Doors - Riders On The Storm
Tad nu tā - šodien tapa kārtējais kulinārijas brīnums, kas beigās izrādījās pat tīri garšīgs :)
Tātad - sastāvdaļas:
- tāds normāla izmēra, nedēļu vecs, vārīts stirnas gaļas gabals - der dajebkāda cita gaļa, bet vārīta jau;
- 4 palieli kartupeļi;
- 1 sīpols un 1 ķiploka daiviņa;
- bundžiņa baltās Bonduele pupiņas;
- burciņa Spilvas pupiņas tomātu mērcē;
- sāls, pipari;
- krējums kā piedeva.
Vispirms nomizojam kartupeļus, sagriežam gabaliņos iemetam katliņā, aplejam ar ūdeni tā, lai tas būtu nedaudz virs kartupeļiem, liekam vārīties, pieberam sāli. Gaļu sagriežam gabaliņos, liekam uz pannas, apberam ar sāli un apcepam eļļā. Kad kartupeļi vārās, liekam klāt gaļu un pagriežam mazu gāzi, lai tas viss tur burbuļo. Tālāk uz pannas apcepam sagrieztu sīpolu un ķiploku, beram klāt jau burbuļojošajai masai. Kad tas viss ir jau ir kādu laiku burbuļojis, beram klāt pupiņas (visas) un pieberam piparus pēc garšas - bet vispār tos var piebērt arī jau ēdot :) Un atstājam to visu paburbuļot vēl kādas minūtes 10-15. Pēc tam griežam nost gāzi, liekam bļodiņās, liekam klāt sviestu, pieberam sāli un piparus pēc katra garšas īpatnībām, un kopā ar maizi ar sviestu vicojam iekšā!
Labu apetīti :)
Tātad - sastāvdaļas:
- tāds normāla izmēra, nedēļu vecs, vārīts stirnas gaļas gabals - der dajebkāda cita gaļa, bet vārīta jau;
- 4 palieli kartupeļi;
- 1 sīpols un 1 ķiploka daiviņa;
- bundžiņa baltās Bonduele pupiņas;
- burciņa Spilvas pupiņas tomātu mērcē;
- sāls, pipari;
- krējums kā piedeva.
Vispirms nomizojam kartupeļus, sagriežam gabaliņos iemetam katliņā, aplejam ar ūdeni tā, lai tas būtu nedaudz virs kartupeļiem, liekam vārīties, pieberam sāli. Gaļu sagriežam gabaliņos, liekam uz pannas, apberam ar sāli un apcepam eļļā. Kad kartupeļi vārās, liekam klāt gaļu un pagriežam mazu gāzi, lai tas viss tur burbuļo. Tālāk uz pannas apcepam sagrieztu sīpolu un ķiploku, beram klāt jau burbuļojošajai masai. Kad tas viss ir jau ir kādu laiku burbuļojis, beram klāt pupiņas (visas) un pieberam piparus pēc garšas - bet vispār tos var piebērt arī jau ēdot :) Un atstājam to visu paburbuļot vēl kādas minūtes 10-15. Pēc tam griežam nost gāzi, liekam bļodiņās, liekam klāt sviestu, pieberam sāli un piparus pēc katra garšas īpatnībām, un kopā ar maizi ar sviestu vicojam iekšā!
Labu apetīti :)