Kulinārijas paraugdemonstrējumi
« previous entry | next entry »
Apr. 24., 2005 | 09:48 pm
Tā nu gaidot mājās jancis no dejošanas, izdomāju, ka vajadzētu uztaisīt kaut ko paēdamu. Rezultātā tapa vistas-pupiņu-kartupeļu sautējums, kura recepti nododu arī jūsu zināšanai - varbūt kāds vēl noriskē un arī uztaisa ;)
Sastāvdaļas:
4 vistas filejas gabali
6 vidēja lieluma kartupeļi
1 apkaltis burkāns ;)
3 apkaltušas ķiploka daiviņas ;)
nedaudz sarkanvīna
1 bundža ar pupiņām buljona mērcē (mazās, jau iepriekš novārītās)
1 kubiņš Galina Blanka (buļ, buļ) sēņu buljona
sāls, pipari, citas garšvielas (kas nu kuram tuvāks)
Nomizojam un smalki sagriežam kartupeļus un burkānus - liekam to visu katlā, lai vārās. Ūdeni lejam tikai tā, lai nosegtu sagrieztos dārzeņus - pieberam nedaudz sāls, kad sāk vārīties pieliekam arī pusi buljona kubiņa, iepriekš to sasmalcinot. Tikmēr - sagriežam smalki vistas fileju un liekam uz pannas, pa virsu uzberam un ar rokām (tīrām, of course) iemaisam garšvielas - atlikušo buljona kubiņa sasmalcināto daļu, piparus, sāli (nedaudz), kā arī pārējās beramās garšvielas - liekam, lai apcepās. Kad sāk izdalīties sula, pagrozam un piešaujam klāt ču-ču sarkanvīna un pagriežam mazāku gāzi un uzliekam vāku - lai pasutinās. Tikmēr izmantojot MEGA kruto konservbundžu attaisāmo attaisam pupiņas. Pēc tam nomizojam ķiplokus un ar MEGA kruto ķiplokspiedi smalki saspiežam un pieliekam klāt tai kartupeļu-burkānu masai (īstenībā, ķiplokus var likt arī mazāk, bet man vienkārši tā garšo labāk ;))
Kad vista ir gana pasulojusies, tad ņemam vāku nost - pagrozam, samaisam un uzgriežam lielu gāzi, lai liekais mitrums drusku iztvaicētos - tad gāžam to pasākumu klāt kartupeļu-burkānu masai, kas uz lēnas uguns blakus burbuļo. Piegāžam klāt arī pupiņas - to visu riktīgi samaisam un uz nelielas gāzītes atstājam ar vāku virsū, lai kādu laiku paburbuļo (5-15 min. pēc izvēles). Tad pagaršojam, vai ir labs - un ja jā, tad griežam gāzi nost, servējam to visu bļodiņās ar skābu krējumu un sausajām dillēm kā piedevu. Tā lūk!
Labu apetīti! :)
P.S. Ja kādam rodas kādi komentāri - you're welcome ;) Katrā ziņā - ar šo recepti var brīvi eksperimentēt - es par rezultātiem atbildību neuzņemos :) Man sanāca kaut kas garšīgs, tātad ir OK :)
Sastāvdaļas:
4 vistas filejas gabali
6 vidēja lieluma kartupeļi
1 apkaltis burkāns ;)
3 apkaltušas ķiploka daiviņas ;)
nedaudz sarkanvīna
1 bundža ar pupiņām buljona mērcē (mazās, jau iepriekš novārītās)
1 kubiņš Galina Blanka (buļ, buļ) sēņu buljona
sāls, pipari, citas garšvielas (kas nu kuram tuvāks)
Nomizojam un smalki sagriežam kartupeļus un burkānus - liekam to visu katlā, lai vārās. Ūdeni lejam tikai tā, lai nosegtu sagrieztos dārzeņus - pieberam nedaudz sāls, kad sāk vārīties pieliekam arī pusi buljona kubiņa, iepriekš to sasmalcinot. Tikmēr - sagriežam smalki vistas fileju un liekam uz pannas, pa virsu uzberam un ar rokām (tīrām, of course) iemaisam garšvielas - atlikušo buljona kubiņa sasmalcināto daļu, piparus, sāli (nedaudz), kā arī pārējās beramās garšvielas - liekam, lai apcepās. Kad sāk izdalīties sula, pagrozam un piešaujam klāt ču-ču sarkanvīna un pagriežam mazāku gāzi un uzliekam vāku - lai pasutinās. Tikmēr izmantojot MEGA kruto konservbundžu attaisāmo attaisam pupiņas. Pēc tam nomizojam ķiplokus un ar MEGA kruto ķiplokspiedi smalki saspiežam un pieliekam klāt tai kartupeļu-burkānu masai (īstenībā, ķiplokus var likt arī mazāk, bet man vienkārši tā garšo labāk ;))
Kad vista ir gana pasulojusies, tad ņemam vāku nost - pagrozam, samaisam un uzgriežam lielu gāzi, lai liekais mitrums drusku iztvaicētos - tad gāžam to pasākumu klāt kartupeļu-burkānu masai, kas uz lēnas uguns blakus burbuļo. Piegāžam klāt arī pupiņas - to visu riktīgi samaisam un uz nelielas gāzītes atstājam ar vāku virsū, lai kādu laiku paburbuļo (5-15 min. pēc izvēles). Tad pagaršojam, vai ir labs - un ja jā, tad griežam gāzi nost, servējam to visu bļodiņās ar skābu krējumu un sausajām dillēm kā piedevu. Tā lūk!
Labu apetīti! :)
P.S. Ja kādam rodas kādi komentāri - you're welcome ;) Katrā ziņā - ar šo recepti var brīvi eksperimentēt - es par rezultātiem atbildību neuzņemos :) Man sanāca kaut kas garšīgs, tātad ir OK :)
(bez virsraksta)
from: qued
date: Apr. 24., 2005 - 10:08 pm
Link
Bet eksperimentēšana ir laba lieta.
Atbildēt | Diskusija
(bez virsraksta)
from: qued
date: Apr. 24., 2005 - 10:36 pm
Link
Atbildēt | Iepriekšējais
(bez virsraksta)
from: nfoworm
date: Apr. 24., 2005 - 11:17 pm
Link
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
(bez virsraksta)
from: jancis
date: Apr. 25., 2005 - 12:45 pm
Link
Mnjaa, butu vel kadam tik lielisks virs blakus, kursh sagaida majas ar kaut ko fantastiki garshojoshu un nebijushu....
Atbildēt | Iepriekšējais