21. Augusts 2020
pasterizēšana ir vienkāršs process.. galvenai, lai katls ir gana plats un augsts (man savlaik bija 20 cm augsts katls, kurā līda 8 vai pat 9 burkas, riktīgi vairs neatceros cik)..
dvieli, protams var klāt apakšā, bet tis nau obligāti..
burkas ar uzliktiem (bet vēl neuzskrūvētiem) vākiem liek katlā, labāk remdenā ūdenī.. ūdenim jābūt apmēram kādu centimetru pusotra-2 zem burkas augšas..
vāku neksrūvē ciet tāpēc, lai dotu iespēju burkām izlaist lieko gaisu un, ja pārāk nosēžas tilpums, būtu iespēja pieliet klāt vēl marinādi vai kas nu tur jāpielej..
karsē uz vidējas uguns - ilgāk, toties burkas neplīst (es bez dvieļiem karsēju)..
kad ūdens sācis vārīties, sāk novērot burkas - tās karsējas lēnāk, jo ie piebāztas..
principā 10-15 minūtes kopš ūdens sācis vārīties, burkām jābūn jau pietiekoši izkarsušām.. ņem pa vienai ārā, ātri aizskrūvē un gāž uz mutes, lai dziest.. gāž uz mutes tieši tai vietā, kur paredzēts tās turēt līdz atdzišanai - kamēr nav atdzisušas, labāk nekustināt..