porcelāna lellīte [userpic]

8. Oktobris 2014 (10:33)
garīgais: tīksmīgs

manos nagos nonākusi 1960.gadā izdota Mājturības grāmata. dažas nodaļas (mūsdienu dzīvoklis) novecojušas un smieklīgas, bet gatavošanas sadaļa - mammamia! kas par dārgumiem! visas parasto, izmirstošo ēdienu receptes - baltā mērce, ķidu zupa, subproduktu pagatavošana! galerts etc. etc. kā pagatavot desu! šokolādes ķīselis! turklāt apraksti diezgan cisrlīšdroši, kas nozīmē to, ka ar nelielu drosmi un uzcītību var mājās uztaisīt bērnības garšu. autentiski nesanāks, tur vajadzētu to īpašo skolu ēdnīcu smaržu ar vaskadrānām un šķībām taburetēm un jocīgiem galdiem, bet garša..

Comments

Posted by: zimbabve ([info]zimbabve)
Posted at: 8. Oktobris 2014, 11:08

Hehē, šitās ir foršas. Man ir 1969. gada "Latviešu ēdieni" ar visādām dīvainām receptēm, nekas gan vēl nav iemēģināts. Vislielākā sajūsma ir par sviestmaižu receptēm no sērijas "Paņemam maizes riku, uzsmērējam sviestu, uzliekam sieru."

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 8. Oktobris 2014, 12:27
taisni kā es

pie kam, ja tā ir tā pati, tur ir ļoti laba svaru tabula

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 8. Oktobris 2014, 12:42

jā, un arī daudzi tiešām labi padomi - ka dārzeņi jāvāra uz lēnas uguns un aukstā ūdenī, lai vairāk vitamīnu saglabājas, kā sabalansētu uzturu, kā iztīrīt dažādus traipus, kā tīrīt vatētus izstrādājumus etc

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 8. Oktobris 2014, 12:51
taisni kā es

man vispār šķiet, ka tā laika grāmatas reizumis ir ievērojami vērtīgākas pielietojamības ziņā, nekā daža laba mūsdienu bilžu grāmata

4 Lasīt komentārus piebilst