Nefermerita


Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Vienmēr esmu spēlējusies ar domu par nāvi, bet, kad tā kļūst pārāk vilinoša, tad vienmēr ir pieticis (izņemot vienu reizi), nostāties uz augstceltnes jumta malas, paņemt to nazi siltā vannā, un sajust, ka ja tagad būtu jālec vai jāgriež, es to patiesībā nevēlētos. Es jau kāpjot uz jumta zinu, ka nevēlos, bet iztēlojoties, ka tūliņ būtu jālec, spēcīgāk izjūtu, cik manas domas ir muļķīgas un ka es to tiešām nevēlos.
Un tagad... jā, es vēlos. Es ļoti, ļoti vēlos. Un es ienīstu jūs visus, kam būtu mazliet žēl, jo es nespēju jums to nodarīt, ko liela daļa jūsu vienaldzības ir MAN nodarījusi. Es pilnībā zinu, cik muļķīgi ir to rakstīt šādā portālā, bet jā - varbūt to pasakot, tas tomēr kaut ko mainīs manā domāšanā, varbūt es sadusmošos, varbūt pazudīšu no skatuves, bet kaut ko izmainīšu. Muļķīgi iedomāties, ka kādam rūp, kas ar mani notiek. Ja es nevaru pastāstīt, kas mani nomāc pat cilvēkam, kas man ir labākais draugs, jo viņš pasaka uz jebkuru teikumu tikai ''aha'', tad jāsaka gan, ka esmu dzīvojusi milzīgās ilūzijās par sevi un citiem. Paziņas, kas jūs man esat, jūs esat brīnišķīgi, bet tie, ko uzskatīju par draugiem, arī ir bijuši tikai paziņas, un paziņām nav jārūpējas par citu paziņu. Viss loģiski, patiesībā tikai manas ilūzijas par to, ka kāds mazliet atbalstīs.
Gaidīsim šonedēļas saietu. Draugu saiets, mūsu saiets, ko neteiksi.
Protams, ka tikai mana vaina iedomāties kaut ko pārāk skaistu.
Brīdī, kad man ir jāturas pie domas nevienu nesāpināt, lai gan citas motivācijas vairs nav, es varu pat nemēģināt palūgt kādam mani mazliet pieturēt aiz rokas. Manu roku ir pārāk pretīgi satvert, jo tā ir sasvīdusi, mitra, mazliet ož pēc asarām un vispār... kā tu gan drīksti līst manā pasaulē ar tik lielu problēmu kā vājprātīgām ilgām pēc nāves.
Jā, patiesībā es saprotu. Tas ir kaut kas pārāk liels, ko lūgt, pārāk liels smagums, ko otram uzmest. Nevienam no jums nebūtu jāmokās ar mani, nevienam cilvēkam nebūtu jādzird lūgums: pieturi mani. Ja tas nav aiz brīvas gribas, tad arī nevajag.
Gļēvule es, kam žēl, bet varat neuztraukties, es neesmu spējīga to izdarīt. Man pārāk žēl gan jūs, gan dažu radinieku.
Cerams, ka man kļūs vēl mazliet vairāk žēl. Drošības pēc.
Kāpēc es to rakstu? Jo man nav neviena, kam to pateikt acīs.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
On March 16th, 2010, 11:56 am, an anonymous reader commented:
Bet kā ir ar tevi pašu? Cik cilvēkus tu tā pa īstam esi uzklausījusi pēdējā mēneša laikā? Cik ļoti viņi tevi interesē - ja tu tā patiešām godīgi atbildi sev? Un tu tiešām esi pārliecināta, ka esi pelnījusi tādu uzticības personu, kādu pati vēlies? Tik tiešām? Ko tu esi darījusi, lai tādu atrastu, lai tādu izveidotu? Vai tiešām visu iespējamo?
[User Picture]
On March 16th, 2010, 12:26 pm, [info]nefermerita replied:
Jā, mana sirdsapziņa ir tīra. Protams, varbūt tā ir dumja, bet diemžēl tāda tā ir. Neesmu sūdzējusies par draugiem vispār nekad, šis ir pirmais gadījums, neesmu čīkstētāja šajā sakarā, un esmu uzklausījusi simtiem bēdu stāstu, ka citiem draugiem varbūt šķiet, ka viņi vienīgie man uzticās, bet es gan varētu krustu šķērsu visiem daudz ko pastāstīt, kas visus pārsteigtu. Protams, ka es to nedaru.
Laikam jau cilvēki ir pieraduši pie attiecībām vienā virzienā. Tu man stāsti, es stāstu citam, cits atkal citam utt. Man tas neliekas normāli. Ja es vēlos parunāt, bet cilvēki var atrast laiku tikai, lai izstāstītu, bet ne lai uzklausītu, tas ir ļoooti tizli.
Protams, galvenā kļūda ir manī, ka es no tā, ka kādam palīdzu, gaidu pretim, attiecības nav barters, bet vispār jau tam būtu jābūt brīvprātīgi. Protams, ka vispār viss ir mana vaina, nevajag uztvert to, kas nāk no manis, draudzība, mīlestība, par abpusēju, lai gan... ja to pat vārdiski pasaka, ka tu man esi svarīga, tu man esi labs draugs, bet reāli es esmu labs kabatas lakatiņš, tad ir ļoti pretīgi.
Ilūzijas ir cilvēku dzīves sastāvdaļa, tāpat kā to sabrukums.
On March 17th, 2010, 10:53 am, an anonymous reader replied:
Re: Jā
Es savulaik pāris vienpusējo kabatas lakatiņu attiecībās izdarīju tā. Sāku vienkārši viņiem uzticēt sev svarīgas lietas, zinādams, ka otrs to diez vai sapratīs un ka viņu to, iespējams, pat neinteresēs. Tā arī bija. Es pat nošokējos par to manu "draugu" apbrīnojamo sapratnes trūkumu, kaut gan uzskatīju, ka pazīstu jau viņus labi. Pēc tam es viņus bez īpašiem sirdsapziņas pārmetumiem izmetu miskastē. Kādu ātri, kādu pakāpeniski, bet tās jau ir detaļas.
Varbūt tev arī vajag eksperimenta pēc pamēģināt vairāk uzticēties kādam no "mīļajiem draugiem"? Kad būsi ieskrējusi ar pieri sienā, nudien būs vieglāk lietas salikt pa īstajām vietām.
Droši vien ir vēl kāda nianse, kādēļ tev, spriežot no rakstītā, viegli izveidojas tādas kabatas lakatiņu attiecības, bet, nepazīstot tevi, nevaru par to sīkāk spriest.
Lai tev veicas! ;)
[User Picture]
On March 17th, 2010, 12:18 pm, [info]nefermerita replied:
Re: Jā
Jā, es pamēģināju pēc tam, kad man pateica, ka 2 nedēļas pazīstama mātīte, par ko šamais pat ņirgājās, ir svarīgāka par vairāk kā divus gadus pazīstamo mani, ar ko pat iespējams varētu visu mūžu kopā dzīvot, tad jā, es vēlreiz pārbaudīju, un nonācu pie slēdziena, ka mans ''labais draugs'' domā ar ne ar to galvu, kas uz pleciem, jo es esmu ''tikai'' draudzene, bet tā meitene bija mācējusi paplest kājas. Nu, ok, kas tad man, lai gan atklāsmīte bija ne no tām patīkamākajām.
On March 17th, 2010, 01:57 pm, an anonymous reader replied:
Re: Jā
Nepatīkami, protams. Bet vismaz saprotami. Parasti jau puišiem jaunības gados gribas visu ko izmēģināt, mainīt utt. Jā, nu, hormoni arī vairumam liek sevi spēcīgi manīt. Cīnīties pret to nav lielas jēgas. Tiesa, tas nekādā gadījumā neattaisno otra cilvēka mešanu miskastē.
Neko darīt. Citējot Anatoliju Kreipānu, jāceļas un jāturpina spēlēt.
[User Picture]
On March 17th, 2010, 02:33 pm, [info]nefermerita replied:
Re: Jā
Attaisnot jau arī nevajag. Lai dara, kā grib...
* * *
[User Picture]
On March 16th, 2010, 06:59 pm, [info]klusums commented:
Cilvēki ir cilvēki. Un viņi ir tālu no "Perfekts". Un pat ar vislabākajiem nodomiem un centieniem, viņi nevar būt perfekti. Un ļooti bieži nav vienkāršas kopējas saprašanas, kas kuram ir svarīgi un nozīmīgi.
Tu esi ļoti emocionāla. Varbūt nav tik ļauni? Varbūt vnk nebij saprasts, cik tev tas bij svarīgi. Mhrr?

...bet pieļauju, ka varbūt man vajadzēja paklusēt. :)

Bet jā, ciba ir domāta šādiem tekstiem. Skumji un ironiski.

[User Picture]
On March 16th, 2010, 07:03 pm, [info]nefermerita replied:
....murrr
Nē, nesaprot. Un vairs arī nav svarīgi.
* * *
[User Picture]
On March 18th, 2010, 08:43 am, [info]celies commented:
gan jau esi pietiekami gudra, lai saprastu, arī tie visi vārdi, par nebūšanu pietiekami labai kādam ir maldi.
Ne jau sasvīdusi roka, vai neticīga sirds var apturēt kādu, kas grib tuvoties.
[User Picture]
On March 18th, 2010, 12:12 pm, [info]nefermerita replied:
Jap
Pieskarties kāda sagrautajai pasaulei - tas gan var likties pretīgi. Cilvēks mīņājas no vienas kājas uz otru, skatās garām, nezina, ko teikt, uztver to kā kaut ko šausminošu, lai gan manis žēl jau nebūtu, vienkārši - tādas tēmas un gadījumi ir pārpludināti stereotipiem par obligātu atrunāšanu un trača celšanu...
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry