blēņu - pie dakteres

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Maijs 3., 2007


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
13:38 - pie dakteres
daktere izrakstīja čupiņu zāļu un vienu mājas darbu - iemācīties tīrīt zobus.
Ne nu gluži man, es tipa jau māku, bet kaķei.
Nākamās 10 dienas mēs ar Busi diez vai draudzēsimies, jo no kaķa viedokļa, nekā laba jau šodien pie dakteres nebija - ielīga ausīs, ielīda mutē.. un no šīs dienas 1-2x ausu pilieni, katru otro dienu ausu tīrīšana, katru dienu 1,5 tabletes antibiotiku pēc ēšanas un vismaz 1x dienā zobu tīrīšana.. un nekādas paikas pa nakti.. bet ja ar šo visu nebūs līdzēts, tad vēl arī zobakmens noņemšana narkozē un vēlreizēja zobu tīrīšanas epopeja...

spriežot pēc izdevumiem, man Buse strauji tuvojas saviem dižciltīgajiem brāļiem un māsām.. kā jau teicu str, vēl pāris manipulācijas un viņu vajadzēs pārdēvēt par Hercogieni Bosē..

(8 raksta | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]ld
Date:3. Maijs 2007 - 14:02
(Link)
muuseejie maajsaimnieki kakji noshpriceeja, jo paaraak daargs bija aarsteeshanas pasaakums. te pie vetaarsta katreiz vismaz 200 eiro jaaatstaaj.
[User Picture]
From:[info]nastja
Date:3. Maijs 2007 - 15:08
(Link)
nu es 25 atstāju.. bet briest jau papildizdevumi.
kaut gan - man daktere izmeta repliku, ka kaķis neizskatās gadu vecs, nu vismaz pēc zobiem, es teicu, man vienalga, cik vecs, gribu, lai ir vesels..

es par savu veselību arī maksāju. Ja es uzņemos atbildību par kādu murkšķi, tad neizbēgami jārēķinas, ka viņš ne tikai skaisti klēpī murrās, bet arī blēņas darīs un kaste būs jātīra un spalvas jāvāc. Dzīvnieki jau nav tikai rota.. un tāpat kā esmu par eitanāziju tad, kad cits variants ir tikai laika jautājums, tāpat arī iestājos par izmaksām (ja vien es varu tās atļauties), kas saistītas ar ārstēšanu ;)
From:[info]lapsa
Date:3. Maijs 2007 - 21:24
(Link)
parakstos!
[User Picture]
From:[info]dejavu
Date:3. Maijs 2007 - 16:01
(Link)
Nespēju iedomāties, ka kaķi spēj satraukt zobu aplikums :)
Vai ka kaķi jebkad būtu tīrījuši zobus.
[User Picture]
From:[info]nastja
Date:3. Maijs 2007 - 16:57
(Link)
satrauc gan :(
aplikums gulsnējas uz smaganām, smaganas iekaist, zobi izkrīt (tos izrauj) un kaķis paliek ar 4 ilkņiem :((
var jau teikt, ka nesatrauc arī tas, bet man draugu kaķis, kas ir ar 4 ilkņiem izjūt diskomfortu, ēdot konservus un malto gaļu :(

un busei jau tā priekšzobu nav..
[User Picture]
From:[info]dejavu
Date:3. Maijs 2007 - 17:48
(Link)
Kā tie kaķi, kam neviens netīra zobus, spēj saglabāt tos?
Atkarīgs no barības?
[User Picture]
From:[info]nastja
Date:3. Maijs 2007 - 22:46
(Link)
hmm.. es pat nezinu. Man liekas, tas saistīts ar dzīves, tostarp pārtikas kvalitāti, vai arī ar izslimotajām slimībām.
Katrā ziņā, ja par dzīvnieku rūpējas jau no mazotnes, tad problēmu parasti nav. Bet ja dzīvnieks savākts tāds pusvesels, tad var būt sarežģījumi.. nu es tā filosofēju patiesībā, no pieredzes Buse ir otrais man zināmais kaķis, kam nav priekšzobu (un tas saistīts ar pārslimotām slimībām intensīvās augšanas periodā), par zobakmeni lasīju, ka tas kaķiem parādās ar gadiem, nu pie 5-7 gadiem var sākt traucēt. Bet kā jau minēju otram man zināmajam mincim, ko mēs aizmuguriski nodēvējām par 'pelēko smirdīgo mutīti' pie ārsta atklājās, ka arī ir mutes dobuma iekaisums, zobakmens un bojāti zobi, kā rezultātā viņam 2 zobus izrāva (tā, ka palika vairs tikai ilkņi, jo priekšzobi nebija jau no bērnības) un zobakmeni noņēma.
Es nudien nezinu, vai tas ir mistisks vīruss, kas to visu veicina, bet jā, iekrītu, kaķu zobu kariess nav plaši izplatīta lieta.. varbūt veselie minkas ēd dzīvas peles un tas kautkā kompensējas??
[User Picture]
From:[info]nastja
Date:3. Maijs 2007 - 16:58
(Link)
satrauc = sāp

> Go to Top
Sviesta Ciba