Meerce

« previous entry | next entry »
Jan. 13., 2010 | 09:40 pm

Man nekad nav sanaacis taa iisti taisiit meerces. Tad nu shodien tas mainiijaas. Ulriks iemaaciija gatavot franchu meerci, kas ir perfekts pamatvariants, lai peec tam vareetu taisiit un varieet un ko tik nee. Taatad njemam 6 litrus piena un uzsildam taa, ka veel nevaaraas, bet ir gana silts. Noliekam malinjaa pagaidaam. Un peec tam njemam un lielajaa katlaa liekam 250 gramus sviesta un izkauseejam, tad tajaa kauseetajaa sviestaa liekam pa bishkjim iekshaa apmeeram vienu litru miltus. Maisam liidz paliek taadi graudaini un smalki un taa. Tad pa bishkjim lejam klaat pienu un maisam, maisam, maisam!!!! Kad viss piens ir pieliets, jaabuut taadai shkjidram krejumam liidziigai masai. Tad pieberam teejkaroti smalka muskatrieksta, divas eedamkarotes sinepes un maisam, maisam, maisam... Peec tam jau var varieet kaa grib. Likt klaat kjiplokus vai kalteetus tomaatus vai siipolus vai ko gribi. Buus fan-tas-tis-ka meerciite. Shodien mees to izmantojaam vegjetaarajai lazanjai :)) Lai zidodaas, ja nu provee taisiit :)))
Tags:

Link | ir doma | Add to Memories


Comments {7}

(bez virsraksta)

from: [info]komeeta_naak
date: Jan. 13., 2010 - 09:05 pm
Link

6 litri piena, omfg.. cik cilvēkiem jūs tur gatavojāt, ko?

Atbildēt | Diskusija


muzungu

(bez virsraksta)

from: [info]muzungu
date: Jan. 13., 2010 - 09:29 pm
Link

Nu kaadiem 60-70 :))

Atbildēt | Iepriekšējais


Criminal tendencies

(bez virsraksta)

from: [info]asaa
date: Jan. 13., 2010 - 11:21 pm
Link

Jo vairāk es pa īstam gatavoju, jo vairāk man liekas, ka lielākais noslēpums ir mērcē. Un tagad man ir jāeksperimentē ar dažādām mērcēm, ēdieniem un sastāvdaļām. Vispār mērču idejas ir bezgalīgas – baigi interesanti :)

Atbildēt | Diskusija


muzungu

(bez virsraksta)

from: [info]muzungu
date: Jan. 14., 2010 - 12:12 am
Link

Juu, man ar patiik meerces tagad. Iespeejas ir bezgaliigas. Noleemu arii saakt biezhaak pierakstiit visaadas receptes. Protams man ir bik gruuti ar sastaavdalju daudzumu, bet savaadaak jaa...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Criminal tendencies

(bez virsraksta)

from: [info]asaa
date: Jan. 14., 2010 - 12:14 am
Link

Kā? Tu domā saprast, cik daudz ko vajag likt cik lielam porciju skaitam?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


muzungu

(bez virsraksta)

from: [info]muzungu
date: Jan. 14., 2010 - 12:17 am
Link

Nu jaa. Es tagad maaku uztaisiit eest 70 cilveekiem... bet recepti uzrakstiit taa, lai pietiek diviem buutu jau pagruuti :D

Atbildēt | Iepriekšējais


lllapsinja

(bez virsraksta)

from: [info]lllapsinja
date: Jan. 14., 2010 - 11:52 am
Link

Jopcik...2 cilvēki to mērci varēs menesi ēst :D

Atbildēt