Pastkartes no svešām valstīm
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends View]

Tuesday, September 13th, 2022

    Time Event
    8:35a
    apsvēršana
    Nevar izslēgt, ka transhumānisti pilda dieva plānu.
    2:02p
    alkohola recenzija
    Noklausījos Huberman podkāsta epizodi par alkoholu. Vispār viņam vērtīgs podkāsts, tikai epizodes sasodīti garas, nu kas tas ir - divas stundas muldēt! Tāds laikam ir tas amerikāniskais stils, ka runā riņķī apkārt, daudz ūdeni lej. Tam gan ir labs efekts arī - faktiski grūti palaist ko svarīgu garām, jo viss tiek atkārtots un no dažādiem leņķiem apzelēts.

    Tad lūk, atgriežoties pie konkrētās epizodes. Hubermans ir pret alkoholu, tas nepārsteidz, cik saprotu, pats vispār nedzer. Labākais alkohola patēriņa līmenis eso 0 vienības. Man gan izskatās, ka viņa paša personīgā pārliecība kaitē objektivitātei, jo ir pietiekami daudz ārstu un pētnieku, kuri vismaz mērenu alkohola patēriņu uzskata par ja ne labvēlīgu, tad vismaz nekaitīgu vai ļoti mazkaitīgu.

    Bet tas tā. Ko tad jaunu uzzināju?

    Viena lieta, ka alkohols, kas pats par sevi ir inde (ok, neskaldīšu te matus par klasifikāciju) pārstrādājas divos soļos, un pirmajā solī izveidojas vēl lielāka inde. To tad pēc tam ķermenis pārstrādā galīgi. Tas aspekts, ka alkohols tiek visās šūnās, gan man bija zināms. Bet! Neiroloģiskie efekti, kā izrādās, ir nevis tikai tieši alkohola lietošanas laikā, bet arī pēc tam. Hubermans to, protams, vērtē negatīvi. Te droši vien var strīdēties, bet lai nu - svarīgākais pats fakts, ka dzeršanas blaknes izpaužas arī tad, kad alkohols jau sen ir pārstrādāts un no organisma izvadīts.

    Tad vēl viņš runāja par paģirām un to, kādi alkohola tipi izraisa smagākas paģiras. Kā izrādās, sakars ar cukura saturu alkoholiskajā dzērienā un paģirām (jo vairāk cukura, jo lielākas paģiras) ir mīts. Absolūti paģirainākais dzēriens esot brendijs. Visnepaģirainākais bija kaut kas dīvains, kaut kāds apelsīna destilāts or something, pats Hubermans teica, ka diezin vai tādu vispār dzer. Nosacīti labajā galā ir arī alus (yes!!!!), džins, baltvīns. Te man prasītos precīzu sarakstu, tādu kā reitingu, bet šito no viņa teiktā sapratu. Tātad arī doma, ka alus izraisa smagākas paģiras, ir maldīga. Protams, beigu beigās viss atduras daudzumā.

    Kopumā interesanti, šo to uzzināju - bet nu nē, alkoholu lietot es neparstāšu, tam ir pietiekami daudzas pozitīvas blaknes, un es nedomāju pārtaisīties par kaut kādu superveselīgo ilgdzīvošanas puritāni.
    4:29p
    diemžēl
    Iespēja, ka drīzumā sagaidāma Krievijas prezidenta Vladimira Putina nomaiņa vai gāšana plašu sabiedrības protestu rezultātā vai politiskās elites iekšēji īstenota apvērsuma formā, ir vērtējama kā zema. Pēdējos gados un pastiprināti no šī gada 24. februāra V. Putina režīms ir sistemātiski vērsies pret politisko opozīciju, gan īstenojot atentātus pret opozīcijas līderiem, gan plaši apcietinot opozīcijas organizēto pasākumu dalībniekus un žurnālistus. Kopš 24. februāra režīma īstenotās represijas ir paplašinājušās, ietverot ne tikai politisko opozīciju, bet faktiski ikvienu, kurš publiski neatbalsta un kritizē režīmu un tā īstenoto iebrukumu Ukrainā.

    https://sab.gov.lv/?a=s&id=17&jid=109

    << Previous Day 2022/09/13
    [Calendar]
    Next Day >>

About Sviesta Ciba