Šugā faiv
Commenting To 
10.-Sep-2020 11:04 am
Vācijā esot televīzijas/radio un tamlīdzīgas raidīšanas nodoklis. Atnāk vēstule ka, redz, ir jāmaksā 19 eiro un tā.
Japānā tāda nodokļa nav, bet notiek brīnumu lietas.

NHK, kas ir privāts televīzijas raidītājs, bet pārsvarā raida valsts propagandu slavējot esošo varas partiju, ir izdomājuši, ka ja savāc naudu no visiem skatītājiem, tad varēs uzturēt televīziju bez reklāmām.
Savākt naudu bez līguma nevar, tāpēc viņi sūta uz visām mājām savus aģentus, kuri jautā vai šajās mājās lieto televīziju. Ja atbild, ka lieto, tad iedod rokā jau gatavu līgumu, sak', paldies par mūsu pakalpojumu izmantošanu un liek maksāt apmēram 30 eiro ekvivalentu mēnesī. Ja nemaksā, tad iet tiesā, jo, redz, ir līgums.
Japāņu cilvēki arī nav kailām rokām ņemami un sākuši atbildēt, ka TV nav, neko neskatās un tā. Tad sākuši iekasēt naudu par to, ka ir mobilais, jo, redz, arī uz mobilā var skatīties TV.
Japāņu cilvēki, kā jau minēju, kailām rokām tomēr nav ņemami un, neskatoties uz to, ka lielākā daļa ir samierinājušies, daudzi dzina NHK aģentus prom, turklāt ne tajā maigākajā veidā, kas pārvērta NHK aģenta darbu par diezgan nejauku pasākumu.
NHK, arī nebūdami pilnīgi mazohisti, savu darbinieku vietā sāka nolīgt iekasēšanas uzņēmumus, kuri sūtīja savus aģentus pārstāvēt NHK un savākt naudu viņu vietā. Tādos uzņēmumos par iekasētājiem nereti strādā bijušie gangsteri un tamlīdzīgi elementi, tāpēc tie ir sākuši izmantot gangsteru metodes iekasēšanai, kā nu kurš māk - ar spēku ielaužoties mājās, zīmējot uz durvīm tikai viņiem zināmās zīmes, dažreiz izvarojot mājsaimnieces, fiziski draudot un tā tālāk. Vienreiz man gadījās kungs, kurš, laikam, ir bijis kādas sektas sludinātājs, monotoni, kā priesteris, dziedāja savu mantru par to, ka katra māja ir NHK parādā. Nopietni.
Bet japāņu cilvēki, kā jau minēju, nav galīgi mīkstmieši un arī tos dzenāja tā, ka putekļi vien karājās gaisā. Nesen mans bārdainais panku kaimiņš burtiski izmeta vienu no mājām ārā iesperdams ar kāju. Neesmu pārliecināts ka vardarbība ir īstā atbilde, bet, manuprāt, pret vardarbību vardarbība ir adekvāta reakcija.
Tādu notikumu gaismā tagad arī to uzņēmumu aģenti vairs pa mājām nestaigā un NHK cenšās izgrūst likumdošanai cauri obligāto maksājumu visiem pilsoņiem par NHK pakalpojumiem kā vēl vienu tiešo nodokļu veidu. Bet tā kā NHK ir daļēji privāts kantoris, tas ir diezgan interesants gadījums, kurš ož pēc birojpatronāžas un pēdējo politisko skandālu gaismā noteikti uzplauks jaunās krāsās kad pienāks viņa kārta.
Comment Form 
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
This page was loaded Apr 26. 2024, 7:23 am GMT.